Audigy 2 i nowsze mozna dostac od ok. 140 zl.
Wszystkie te karty obslugują także zwykle glosniki stereo (2.0).
Po instalacji karty w slocie PCI wyłączasz w BIOSie obsluge zintegrowanej k. dzwiekowej i instalujesz sterowniki. Jakość dzwieku jest wyzsza, mozliwosci wieksze (EAX, mniejsze szumy itd.) a wiekszosc problemow przewaznie znika.
To zalezy od tego ile masz $$$ i ile głośników (kanałów) ma obsługiwać.
Wieża,głośniki w monitorze,słuchawki
shv1 napisał/a
Po instalacji karty w slocie PCI wyłączasz w BIOSie obsluge zintegrowanej k. dzwiekowej i instalujesz sterowniki. Jakość dzwieku jest wyzsza, mozliwosci wieksze (EAX, mniejsze szumy itd.) a wiekszosc problemow przewaznie znika.
Chodzilo mi raczej o to czy posiadasz glośniki systemu kina domowego (np. 5.1) - do podanych wyzej kart mozna je bez problemu podlaczyc (co do pierwszej nie mam 100% pewnosci).
Jezeli korzystasz tylko z 2 glosników to tez oczywiscie nie bedzie problemu, wystarczy wtedy w konfiguracji zaznaczyc opcje 2.0 lub 2.1.
A ja mam inny problem. Jak podlaczam mikrofon do laptopa to dziala, ale mój rozmówca na skype oprocz mnie slyszy jeszcze siebie. I problem lezy po mojej stronie. Jak to zmienic ? Mam viste.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Tak, spróbowałem, mimo dźwięku ze słuchawki rozmówca słyszał sam siebie
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
1. Klikasz dwa razy na ikonce głośnika przy zegarku systemowym Windows wyciszasz mikrofon
2. Przechodzisz do opcje>>nagrywanie i zaznaczasz mikrofon klikasz ok
Sprawdzone na XP, na Viście powinno byc podobnie, jesli nie pomoze to sprawdz jeszcze czy masz najnowsza wersje skype i sterownikow do płyt głownej / karty dźw.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.