StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Hardware » Problemik z nagrywarka
Problemik z nagrywarka
Autor Wiadomość
SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/23
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 6:19 pm Problemik z nagrywarka

Witam ! Otoz mam takie pytanko bo wczoraj normalnie rozjwaliło mi plyte w drobny mak w srodku napedu no i oczywiscie musialem go ladnie wyczyscic no i to zrobilem (przynajmniej tak sadze) no i moglo tam sie cos uszkodzic w wyniku tego rozsadzenia plytki czy niebardzo ?? Po podlaczeniu nagrywara dalej trybi, odczytuje plytki normalnie ale nie probowalem jeszcze czegos nagrywac bo nie mam co... :P Co o tym sadzicie ?? Pozdro ;)

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]
Postaw piwo autorowi tego posta

shv1 

Tematy: 519
Piwa: 262/10
Wysłany: Czw Gru 21, 2006 10:01 pm 

Mozliwe że płyta miala jakies wady - mikropekniecia.
Jezeli nagrywarka jest na gwarancji to dobrze bylo by ja oddac do sprawdzenia a jezeli gwary juz nie ma no to pozostaje dalsze testowanie i uzytkowanie, w miare mozliwości korzystając z markowych płyt.
SzakalXP napisał/a
nie probowalem jeszcze czegos nagrywac bo nie mam co...

Wybierz przy nagrywaniu nizsze prędkości - nie dośc że ryzyko rozwalenia plyty mniejsze to i rzadziej wystepuja błedy nagrywania.
SzakalXP napisał/a
moglo tam sie cos uszkodzic w wyniku tego rozsadzenia plytki czy niebardzo ??

Pewnie że tak. Szczególnie laser jest bardzo czuły na wszelkie zanieczyszczenia, rysy itd. Jezeli nie masz juz gwarancji to rozkręć nagrywarke i przeczysc od srodka caly mechanizm.

shoovarek1

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 8:59 am 

Mialem kiedys podobne zdarzenie, z tym ze plytke rozsadzilo mi w zwyklym CD, ale na szczescie wszystko dalej dzialalo. Aha, plyta to nie byl zaden Frog albo inny szajs, tylko Windowsik oryginalny... :/
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
SzakalXP
SzakalXP 

Wysłany: Pią Gru 22, 2006 1:05 pm 

Cytat
Wybierz przy nagrywaniu nizsze prędkości - nie dośc że ryzyko rozwalenia plyty mniejsze to i rzadziej wystepuja błedy nagrywania.

No wlasnie to sie nie stalo przy nagrywaniu tylko przy odczytywaniu plytki to byla CD-Rka nie DVD... i nie byl to jakis szajs bo Esperanza to chyba nie jest szajs... :evil:
A co do gwarancji to ja dalej mam bo sa 24 miechy tylko nie wiem czy trzeba bedzie cos placic i czy dalej mam ta gwarancje jak sam rozkrecilem ta nagryware ?? Dzieki za pomoc Shov i Auger ;) Pozdro

shv1 

Tematy: 519
Piwa: 262/10
Wysłany: Pią Gru 22, 2006 1:19 pm 

SzakalXP napisał/a
to sie nie stalo przy nagrywaniu tylko przy odczytywaniu plytki

Sa programiki które zmniejszają ilość obrotów napędu (np. w pakiecie Nero) w celu m.in. wyciszenia napedu ale to raczej nie jest rozwiązanie bo skoro masz gwarancje to chyba najlepiej oddac sprzet profilaktycznie do sprawdzenia.
SzakalXP napisał/a
tylko nie wiem czy trzeba bedzie cos placic i czy dalej mam ta gwarancje jak sam rozkrecilem ta nagryware ??

Jezeli na nagrywarce nie było zadnych plomb które bys mógł uszkodzić przy rozkrecaniu to nie powinno byc problemu z uznaniem gwarancji i nic to nie powinno kosztować ale najlepiej dowiedziec sie juz bezposrednio w serwisie.

shoovarek1

SzakalXP 

Wysłany: Pią Gru 22, 2006 1:30 pm 

Cytat
Jezeli na nagrywarce nie było zadnych plomb które bys mógł uszkodzić przy rozkrecaniu to nie powinno byc problemu z uznaniem gwarancji i nic to nie powinno kosztować ale najlepiej dowiedziec sie juz bezposrednio w serwisie.

nom plomb raczej nie bylo bo ogladalem dookola napedu czy nie ma jakichs plomb ponaklejanych na obudowie... zreszta jakby byly plomby to nawet bym sie nie ruszyl rozkrecania tego ino odrazu bym to zawiozl do serwisu ;)

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Hardware » Problemik z nagrywarka

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Problem z przeglądarką i GG
Problem z odtwarzaniem
Problem z Spellforce2: Shadow Wars
Do paki za nagrywarke
Problem z uruchamianiem gier :/ Pomocy!

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach