Szczęśliwym zwycięstwem Ghany nad Gwineą zainaugurowała została 26. edycja Pucharu Narodów Afryki. Bohaterem spotkania okazał się Sulley Muntari, który zwycięskiego gola zdobył w ostatniej minucie meczu.
Tak padały bramki:
1:0 - W 54. minucie szarżującego w polu karnym Gwinejczyków Agogo sfaulował Kalabane i arbiter Eddy Maillet bez wahania wskazał na punkt oddalony o 11 metrów od bramki Camary. Do piłki podszedł Gyan i bez większym problemów wykorzystał szansę.
1:1 - Pascal Feindouno wykonywał rzut rożny, ostre dośrodkowanie w pole karne spadło wprost na głowę Oumar Kalabane'a, który mocnym strzałem tuż pod poprzeczkę nie dał szans Kingsonowi.
2:1 - Znakomita indywidualna akcja Muntariego w środku pola, który z blisko 30 metrów strzałem rozpaczy trafił w sam narożnik bramki Camary tym samym zapewniając zwycięstwo swojej ekipie.
Ghana - Gwinea 2:1 (0:0)
1:0 Asamoah Gyan (k) 54 min
1:1 Omar Kalabane 64 min
2:1 Sulley Muntari 90 min
Ghana: Richard Kingson - Hans Sarpei, John Paintsil, John Mensah, Eric Addo - Michael Essien, Laryea Kingston, Sulley Muntari, Asamoah Gyan (85 Baffour Gyan), Junior Agogo, Quincy Owusu Abeyie (75 Andre Ayew)
Gwinea: Kemoko Camara - Dianbobo Balde, Alseny Camara, Omar Kalabane, Richard Suriano, Hamed Sacko, Kanfory Sylla, Ismael Bangoura, Victor Correa (60 Naby Soumah), Pascal Feindouno, Souleymane Youla (60 Karamoko Cisse)
Cały turniej można oglądać w Eurosporcie i Eurosporcie 2.
_________________ DevilPage - Najlepsza stronka o Manchesterze United
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 10:25 am
Ja w tym turnieju kibicuje Senegalowi oraz gospodarzom, choc pewnie i tak znow wygra jakis Egipt albo Tunezja. Te Mistrzostwa tez nie zawsze sa "czyste"... A dzisiaj ciekawie zapowiada sie mecz Nigeria - WKS.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 1:00 pm
Szkoda Senegalu... A tak wogole to ladne bramki padaja w tym turnieju.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 2:54 pm
18:00 Gwinea - Maroko
20:30 Ghana - Namibia
Szczegolnie ten pierwszy zapowiada sie ciekawie.
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 9:25 am
Wyniki:
Gr. A
Gwinea 3 - 2 Maroko
Ghana 1 - 0 Namibia
Gr. B
WKS 4 - 1 Benin
Nigeria 0 - 0 Mali
Dzisiejsze mecze to Kamerun - Zambia i Egipt - Sudan.
Zapraszam do ogladania transmisji na Eurosporcie, naprawde warto bo mecze sa ladne i padaja swietne bramki.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.