Wisła Kraków przegrała z Ruchem Chorzów 1:2 w 1/8 finału Pucharu Polski i odpadła z rywalizacji.
Drużynę z Chorzowa na prowadzenie wyprowadził w 20. minucie spotkania Grzegorz Baran, który pokonał Mariusza Pawełka. Drugiego gola dla chorzowian zdobył w 71. minucie Przemysław Łudziński.
Chwilę później nadzieję w serca kibiców Białej Gwiazdy wlał Paweł Brożek, który strzelił kontaktowego gola.
Było to jednak wszystko, na co było stać wicemistrzów Polski w konfrontacji z wiceliderem drugiej ligi.
Ruch Chorzów został ostatnim ćwierćfinalistą PP i jest jedynym drugoligowcem, którzy wystąpi w 1/4 finału. Pozostali uczestnicy ćwierćfinałów to sześć zespołów z pierwszej ligi - Cracovia Kraków, Arka Gdynia, Kolporter Korona Kielce, Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp., Lech Poznań i broniąca trofeum Wisła Płock oraz trzecioligowy Radomiak Radom, który pod koniec października wyeliminował ŁKS Łódź.
Pary 1/4 finału utworzone zostaną w drodze losowania. W tej fazie rywalizacja odbywać się będzie systemem mecz i rewanż.
Bramki: Paweł Brożek (72') - Grzegorz Baran (20'), Przemysław Łudziński (71')
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 8:22 am
Gratki, ale i tak pucharu nie zdobedziecie.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
No to nasi 'niebiescy' ładnie pojechali wisełką, oby tak dalej, oby tylko forma nie spadła, bo dołożą do tego jeszcze ekstraklase
No teee Ekstraklasa Cala Nasza Wsumie ciekawi mie to jak oni to zrobili ze z jakas tam Unia Janikowo 4 - 0 zwalili a z taka Wiselka z OE pojechali 2 - 1 nio ale to sie liczy ze wygrali Hej goooool Hej gooooooool
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
No teee Ekstraklasa Cala Nasza Wsumie ciekawi mie to jak oni to zrobili ze z jakas tam Unia Janikowo 4 - 0 zwalili a z taka Wiselka z OE pojechali 2 - 1 nio ale to sie liczy ze wygrali Hej goooool Hej gooooooool
to juz jest norma niestety od kąd pamietam odbierali punkty czołówce i potem je tracili z nisko notowanymi drużynami, no ale zapomnijmy o tym heh
Dzisiaj włąście w tej chwili zaczyna się finał Pucharu Polski w ktorym zagrają Kolporter Korona Kielce oraz Dyskobolia Groclin Grodzic Wielkopolski uff ale długie nazwy Dla Korony będzie to pierwszy finał w histori klubu natomiast Groclin niedawno bo 2 lata temu już wygrywał Puchar Polski pokonując w finale Zagłębie Lubin. Mecz finało rozgrywany jest w Bełchatowie.
_________________ DevilPage - Najlepsza stronka o Manchesterze United
Brawo Groclin zasłużone zwycięstwo, a korona no coż.. może lepiej jak bym zostawił to bez komentarza no ale nie moge, dali niezły popis gry fair, troche to było żenujące, ale sami się osłabili przegrali na własne życzenie i jeszcze raz gratulacje dla Groclinu
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.