„Radio Maryja” reklamowane jako katolicki głos w twoim domu będzie od 1 września towarzyszył uczniom także w szkole podstawowej i średniej – dowiedziała się ze źródeł zbliżonych do Ministerstwa Edukacji Wirtualna Polska. Od nowego roku szkolnego w każdym szkolnym radiowęźle właśnie te radio będzie puszczane na przerwach.
Ministerstwo podpisało już umowę z ojcem dyrektorem Tadeuszem Rydzykiem. Ta decyzja zapewne ucieszyłaby byłego ministra edukacji Romana Giertycha. Były polityk, a obecnie adwokat nie znalazł jednak czasu dla Wirtualnej Polski, by skomentować te doniesienia.
Pytani przez nas psycholodzy szkolni oceniają, że katolicka radiostacja może kojąco wpłynąć na skołatane nerwy uczniów. Nauczyciele zaś zwracają uwagę na pozytywne aspekty słuchania nauk o tolerancji i poszanowaniu bliźnich w duchu katolickiej nauki prezentowanej na falach
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 330 Tematy: 9 Piwa: 6/8 Skąd: Ruda the One
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 11:07 pm
I tak i nie. Bo pierw pomyślałem, że jaja robią, w końcu PO jest przy władzy. A później: w końcu z drugiej strony po wyczynach Kaczyńskich wszystko jest możliwe...
_________________ "Gdy bogowie chcą nas ukarać wysłuchują naszych modlitw" Ja w SP
Mój wkład w fandom Anime : http://tinyurl.com/5gxl3j
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.