StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum
Religia wliczana do średniej
Autor Wiadomość
TheBiggestDza 

Tematy: 2
  Wysłany: Czw Sie 23, 2007 10:10 am 

ej, ludzie pomyslcie... czego ksieza i katechetki ucza na religii??
przecierz u nas to rzadko do Biblii patrzymy. tylko gadamy o jakis kolejnych swietych... po co to nam??
osobiscie uwazam, ze do lekcji religii nikt nie powiniem mlodzierz zmuszac, bo im bardziej beda to odczuwac jako przymus, to tym bardziej beda olewac ten przedmiot...
a co do nauczycieli religii, wiekszosc to prawie idioci, lub totalni idioci... no chociarz jedna katechetke fajna mamy (ma meza palarza) :P :P:P :twisted: :twisted:
Postaw piwo autorowi tego posta

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 90
Piwa: 5/7
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 11:45 am 

Beda nas zmuszac to wogóle się odsunie młodzierz od wiary, zobaczcie ile młodziezy jest w kościele bo ja jak jeszcze chodziłem do kosciola (sam w to nie wierze) to widziałem raczej starszych ludzi niz mlodziesz w wieku 15-22 lata poprostu religia nie jest juz w modzie. Mi się wydaje ze powoli bedzie sie dzialo to samo co w Niemczech czyli kwestia czasu jak beda pustki w kościołach. Jak tylko wymrze stare pokolenie.

danius0102

ew 

Tematy: 3
Wysłany: Czw Sie 23, 2007 10:50 pm 

Będzie się tak działo dopóki lekcje religii zamiast nakłaniać do wiary będą nas od niej odganiać. Według mnie lekcje religii powinny polegać na interpretacji Pisma Świętego, a nie czytania podręcznika i wkuwania bezmyślnie regułek. Zresztą niektórzy księża mają taki talent do nauczania, że można się pochlastać.
Nic tylko ręce załamać.

TheBiggestDza 

Tematy: 2
Wysłany: Pią Sie 24, 2007 9:36 am 

no wlasnie to chcialem powiedziec... nikt nie lubi zyc pod przymusem, a kosciol chyba tego nie wie... oczywiscie sa alternatywne rozwiazania tego "upadku duchowego"...
Postaw piwo autorowi tego posta

Marek_Sobczak 

Tematy: 0
Wysłany: Sob Wrz 29, 2007 9:32 am 

lekcje religii nie powinny być liczone jako "zwykłe przedmioty" Przecież to osobisty wybór każdego człowieka. czy chce w coś wierzyć czy nie. a jeśłi już stopnie z niej miałyby być wliczane to powinien być wybór jakiej religii chciałbym się uczyć. a ze to niewykonalne więc stanowczo jestem przeciwny temu pomysłowi.

RUDANET.INFO Forum

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Acer OrbiCam Application - nie działa
jak to jest z waszym poszanowaniem do muzy techno
Rozliczenia Roczne... Jak Wypełnić ?
Puyol wini media i kibicow za kontuzje Messiego
Bjoerndalen w mistrzostwach swiata w drugiej skorze

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach