StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum
Religia wliczana do średniej
Autor Wiadomość
kolorowy 

Tematy: 125
Piwa: 69/12
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 10:13 am Religia wliczana do średniej

Cytat
Stopnie z religii będą wliczane do średniej z ocen - podało w sobotę wieczorem Centrum Informacyjne Rządu. Najpewniej premier zmienił decyzję ministra edukacji prof. Ryszarda Legutki po gwałtownych reakcjach członków Episkopatu.

info http://wiadomosci.gazeta....73,4399021.html

Co o tym myslicie ? Powinno to byc wliczane do średniej ocen ? Wedlug mnie nie, bylo dobrze tak jak bylo.
Postaw piwo autorowi tego posta

associated

ANEM 

Zaproszone osoby: 10
Tematy: 24
Piwa: 5/13
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 10:53 am 

czy ja wiem jesli ta lekcje bedzie wygladac tak jak zawsze to dl anie których lepiej nawet to bedzie .

jesli jednak poprzez ten przepis kaza sie uczyc nie wiadomo czego to przesrane bedzie a znam tkaich nauczycieli co moga dac w kosc nawet na tym przedmiocie na którym sie zawsze robiło zad dom na leckje pozniejsze :D :D

Stokrotka 

Tematy: 60
Piwa: 6/24
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 10:57 am 

ANEM ma racje.Może wreszcie lekcje religii będą wyglądały jak lekcje religii,bo chyba nie ma takiej szkoły w której na lekcjach religii nie ma ''zadym'' i wogóle (no może poza Katolikiem).I skończy się hamstwo wobec nauczycieli tego przedmiotu,bo aż mi ich czasami szkoda.

ANEM 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 10:59 am 

ale wez u mnie w klasie jest duzo ospob nie klasyfikowanych z poprzednich lat i tez niektorym niedostateczne wystawili to co oni teraz zrobia ??

Stokrotka 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:02 am 

Nie wiem.Może niech się zaczną uczyć.Religia to nie jest trudny przedmiot.

ANEM 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:09 am 

eh mam nadzieje ze teraz nauczyciele religi nie beda sie mscic bo niektórym osoba jendak zalezy na sredniej:P:P

Stokrotka 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 11:16 am 

ANEM napisał/a
eh mam nadzieje ze teraz nauczyciele religi nie beda sie mscic

Nie był bym pewny,chociaż różnie to może być
ANEM napisał/a
niektórym osoba jendak zalezy na sredniej:P:P

No właśnie.....Ale w tym roku nie będą chyba takie ładne oceny z religii :P

Mumiak 

Zaproszone osoby: 6
Tematy: 90
Piwa: 5/7
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 12:01 pm 

Kto by się przejmował jakaś denna religia ludzie i tak to każdy oleje i tak czekaj bo ktoś się zacznie uczyć jakiejś tam reli ha ha ha jak dla mnie to takiego przedmiotu mogło by wogole nie być strata czasu jedynie :/ i tak co roku gadają to samo to na cholere takie coś.

danius0102

Stokrotka 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 1:04 pm 

Cytat
Kto by się przejmował jakaś denna religia ludzie i tak to każdy oleje i tak czekaj bo ktoś się zacznie uczyć jakiejś tam reli ha ha ha jak dla mnie to takiego przedmiotu mogło by wogole nie być strata czasu jedynie :/ i tak co roku gadają to samo to na cholere takie coś.

I Mumiś w sumie też ma racje.Religia nie powinna by przez całą podstawówkę i gimnazjum,bo po co?? Non-stop to samo.A na dodatek w kościele też to mówią ;/

ANEM 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 1:19 pm 

no a teraz jest ten bol ze bedzie mozliwosc nie ukonczenia klasy przez religie wiec do konca nie bedzie szło jej olac :P :P

kolorowy 

Tematy: 125
Piwa: 69/12
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 1:43 pm 

Tu nawet nie chodzi o to ze macie kolejny przedmiot do wkuwania bo w koncu jeden wiecej czy mniej to jeden kit ale o to że co nauka o Bogu ma do szkoły ?
Mamy w konstytucji zapisany rozdzial panstwa od kosciola, jezeli ktos ma ochote to niech sie zapisze na jakies zajecia dodatkowe albo zwyczajnie idzie do kosciola, nie widze powodu zeby kogos zmuszac do nauki religii i go z tego rozliczac na swiadectwie :!:

Rzadzi nami rydzyk i spółka, niech to sie jak najszybciej skonczy ;/

associated

Stokrotka 

Wysłany: Nie Sie 19, 2007 2:48 pm 

kolorowy napisał/a
Rzadzi nami rydzyk i spółka, niech to sie jak najszybciej skonczy ;/

Szybko się nie skończy,bo za dużo Moherów ma Rydzyk po swojej stronie,które go będą bronić ;/

Fenris

Tematy: 49
Piwa: 10/9
Wysłany: Nie Sie 19, 2007 5:06 pm 

Dla mnie religia w szkolach takich jak liceum to glupota... w 4 klasie liceum mialem tylko 2 godziny fakultetow z geografii i tyle samo lekcji z religii... Na szczescie ja z gery nie zdawalem, ale ci co zdawali mieli trudnosci bo brakowalo im godzin lekcyjnych... A na religi? ksiadz - idiota ktory ani nie byl dowcipny, ani nie prowadzil ciekawie zajec, ani nie mial doswiadczenia zyciowego... no i nawet juz samej "religi" samej w sobie czyli 10 przykazan itd nie potrafil wytlumaczyc/nauczyc.

Z religii mialem 3 bo nie lubie sie podporządkowywać glupocie, i byla to moja jedyna 3 na swiadectwie maturalnym...

ew 

Tematy: 3
Wysłany: Pon Sie 20, 2007 1:47 pm 

Moim zdaniem wszystkie te pomysły z wliczaniem religii do średniej albo z mundurkami, są cofaniem sie w tył. Po co to na nowo wprowadzać skoro już kiedyś tak było, i z jakiegoś powodu to zniesiono.
Zresztą religia to nauka o wierze, i jak ktoś już tu mądrze wspomniał, to samo jest w kościele. Wiec, chyba, "tam na gorze" lepiej wygląda, to że się samemu od siebie idzie do kościoła, niż bez przekonania na lekcje religii. ot co!

Stokrotka 

Wysłany: Pon Sie 20, 2007 2:31 pm 

ew napisał/a
Moim zdaniem wszystkie te pomysły z wliczaniem religii do średniej albo z mundurkami, są cofaniem sie w tył. Po co to na nowo wprowadzać skoro już kiedyś tak było, i z jakiegoś powodu to zniesiono.
Zresztą religia to nauka o wierze, i jak ktoś już tu mądrze wspomniał, to samo jest w kościele. Wiec, chyba, tam na gorze lepiej wygląda, to że się samemu od siebie idzie do kościoła, niż bez przekonania na lekcje religii. ot co!

Więc powinno być tak: kto chce to chodzi na religie i do kościoła,przyjmuje sakramenty,bo przecież nie każdy jest wieżący. itp.Religia nie wliczana do średniej,brak mundurków,regulamin w szkole dotyczący wyglądu ucznia (obejdzie się bez mundurków) i przestrzeganie tego regulaminu.U mnie np. w szkole mundurki nie są potrzebne.Nie ma brzuchów na wierzchu,kusych spódniczek itp.Co innego miałem w podstawówce.Tam to była rewia mody na każdym kroku.Moim zdaniem powinni robić anonimowe kontrole:wchodzi jedna osoba do szkoły,przechodzi korytarzem i widzi czy jest ''rewia mody'' czy nie.I wtedy może z dyrektorem szkoły zadecydować czy mundurki są potrzebne czy nie.

[ Dodano: Pon Sie 20, 2007 1:32 pm ]
Cytat
Zresztą religia to nauka o wierze, i jak ktoś już tu mądrze wspomniał, to samo jest w kościele

BO JEST TO SAMO!!

RUDANET.INFO Forum

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Acer OrbiCam Application - nie działa
jak to jest z waszym poszanowaniem do muzy techno
Rozliczenia Roczne... Jak Wypełnić ?
Puyol wini media i kibicow za kontuzje Messiego
Bjoerndalen w mistrzostwach swiata w drugiej skorze

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach