StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Gotuj z forumem ;) » SAŁATKI
SAŁATKI
Autor Wiadomość
kolorowy 

Tematy: 120
Piwa: 69/11
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 4:48 pm 

magdusia, nie, tylko kartofle i majonez, od biedy troche kwasku cytrynowego albo jakiejsc przyprawy.
To nie jest ta sama salatka ktora mozna zjesc na wiekszosci imprezek na slasku ( czyli kartofle, ogorek, marchewka, seler, groszek) ;) i tak jak max997 znam ja zza zachodniej granicy :] Calkiem niezla tylko nie mozna przesadzac z iloscią :lol: :lol:
Postaw piwo autorowi tego posta

associated

magdusia 

Tematy: 30
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 5:54 pm 

Kolorowy - pytam bo mój Eks kiedyś właśnie po powrocie z saksów taką kartoflana sałatke robił i chyba cały "pic" w tej przyprawie - była bardzo dobra i chyba udka do tego serwował :wink:

LeYdii 

Tematy: 18
Piwa: 2/10
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 6:32 pm 

no własnie ale jaka ta przyprawa ma być ..bo tak jakos z samym majonezem mi sie nie widzi heh:p

kolorowy 

Tematy: 120
Piwa: 69/11
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 7:01 pm 

LeYdii napisał/a
jakos z samym majonezem mi sie nie widzi

Taka wersja jest najpopularniesza w niemczech, taka jadlem i taka polecam a kto co sobie tam jeszcze dorzuci to juz jego sprawa :]

associated

max997 

Tematy: 2
Piwa: 24/3
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 7:02 pm 

Ostatnio taką samą sałatkę kupiłem w Lidlu na Zgodzie. Kosztuje około 3 zeta. Przeciaż z etykiety można wyczytać co tam dodają. :razz:

LeYdii 

Wysłany: Sro Sty 03, 2007 9:28 pm 

ja propnuje sałatke owocową:D

jest kolorowa, lekka i pyyszna:]

składniki: jeden ananas , 2 brzoskwinie, 1 paczka orzechów włoskich , 2 banany, 2 jabłka i 2 gruszki;)

Owoce kroimy w kostke , orzechy trzemy na tarce (ale nie zeby wyszła z nich "ciapka" !! ) Wszystko razem mieszamy..ii smacznego!;] To niby zwykła mieszanka owoców , ale te orzeszki dużo dają;)

Gdy robi się sałatke w zime , można zastosować niektóre owoce z puszki (np.brzoskwinia, ananas ) , nie ma w tym zadnej róznicy, smakuje tak samo:)

Trik: Jesli chcemy zrobic tan przysmak na jakąś imprezke itp. Mozemy do tego wkroic arbus...z tej skóry z arbuza...robimy tak jakby miseczke..i do tego wrzucamy sałatke..
pzdr

pomidorek 

Tematy: 0
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 5:36 pm 

BROKÓŁOWA
-brokół
-puszka kukurudzy
-puszka ananasa(pokroić w kostkę)
-ser zółty w kostke
i do tego sosik jogurt naturalny + majonez , pieprz i sół oraz dużo czosnku przez praskę , wszystko razem wymieszać i pycha

ps. PANIE ADMINISTRATORZE czy mogże mnie Pan teraz odblokować do gier prrrrrrrrrrrrrrrrosze :wink:

magdusia 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 10:55 am 

Fenris napisał/a
MAgdusiu moja mama ostatnio znalazla kilka przepisow na salatki, w tym jedna kebabowa powiedz slowo a zamieszcze ja tu

ja nadal cierpliwie czekam na przepisik :wink:

Fenris

Tematy: 49
Piwa: 7/8
Wysłany: Wto Kwi 03, 2007 3:14 pm 

Łaaa ulala ale sie narobilo, ostatnio nawet o tym mysklalem ale doszedlem do wniosku ze w koncu pozadny ze mnie gosc, obowiazkowy i w ogole i juz zamiescilem ten przepisik :D ....

Ostatnio zmieniony przez Fenris Sro Kwi 04, 2007 2:04 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Fenris

Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 2:00 pm 

No i czas nadrobic zaległości :)

3 pojedyncze piersi z kurczaka (choc sam polecam 4 bom miesozerny facet ;) )
1/2 kapusty pekinskiej
2 cebule
2 korniszony
kukurydza

Mieso pokroić, przesmażyc na niewielkiej ilości oleju, gdy zmieknie dodac rozpuszczonej w pol szklance wody przyprawe magiczna Gyros-Kebab (mama poleca z Prymata). Dusic do wygotowania wody. Gdy ostygnie dodac do pozostalej reszty skladnikow :)

Sos:
ketchup
majonez
jogurt naturalny
czosnek

SMOCZNEGO!

Aaa no i napisac prosze ladnie poscika slicznego jak salatka smakowala :) Mam nadzieje ze smak wynagrodzi Ci czekanie Magdusiu.

LeYdii 

Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 5:42 pm 

ha nie dośc ze doktor to jeszcze kucharz<lol2>

magdusia 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 8:16 pm 

ja się zastrzelę :wink:

przecież sama troszeczkę wyżej napisałam przepis na "prawie" taką samą sałatkę - tylko ja użyłam przyprawy GYROS a Ty Doktorku przyprawy GYROS- KEBAB :o no tylko mój sosik jest bez czosneczku i jogurciku :sad: i moja jest warstwowa a Twoja chyba "wymieszna"

Fenris

Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 12:41 am 

magdusia napisał/a
ja się zastrzelę :wink:

przecież sama troszeczkę wyżej napisałam przepis na prawie taką samą sałatkę - tylko ja użyłam przyprawy GYROS a Ty Doktorku przyprawy GYROS- KEBAB :o no tylko mój sosik jest bez czosneczku i jogurciku :sad: i moja jest warstwowa a Twoja chyba wymieszna

Patrzac tak ogolnikowo to kazda salatka jest do siebie podobna ;) No ale widze ze zawiodlem Twoje oczekiwania... Szkoda :(

LeYdii napisał/a
ha nie dośc ze doktor to jeszcze kucharz<lol2>

No a jak, tak jak ja gotuje wode to nikt inny tak smacznie zrobic tego nie umie ;)

kasiulka
Gość
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 7:14 pm 

Przekładany gyros:
*kapusta pekińska
*pierś kurczaka
*kukurydza w puszcze
*ogórek konserwowy
*czerwona cebula
*majonez, ketchup pikantny, kefir
*przyprawa gyros-kebab, zioła prowansalskie
Kapustę, cebulę i ogórka drobno pokroić. Pierś kurczaka pokroić w kostkę, zasypać przyprawą gyros-kebab, odczekać 2 godz. i podsmażyć. Sos: 2 łyżki kefiru, 200g keczupu, 300ml majonezu, przyprawa gyros-kebab. Zmieszać.Warstwami- od dołu: połowa kapusty, podsmażony filet, sos, kukurydza, ogórek, sos, druga połowa kapusty, wierzch posypać ziołami prowansalskimi.

Ja proponuję zawinąć to w podgrzane wrapy kukurydziane delecty - jest bardziej sycące i naprawdę super smakuje !

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 12:51 am 

Hmm, smells like teen spirit... Sprobujemy !! :)
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Gotuj z forumem ;) » SAŁATKI

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
OSTATKI
DEKALOG KONSULTANTA OPERATORÓW KOMÓRKOWYCH :D :D
STO LAT WARKA !
SUPER TEKSTY I PIOSENKI ANEMA !
AMD kupiło ATI

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach