Mam pytanko do tych, którzy się znają na samochodach bardziej niż ja
Mam do wydania około 5 000 zł.
Czy za tą cenę można kupić fajny samochodzik, który pali nie dużo, a jest stosunkowo mocny ? I tak, żeby mi jeszcze starczyło co najmniej na rejestrację Na ubezpieczenie już by się znalazło
Zainteresował mnie Ford Probe I generacji, ale pali trochę za dużo (~10l/100 km)
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
Powinno sie kupić fajne auto:P ja tam dołozyłem 1000 i mam to co mam :) szkoda tylko że to nie diesel :P ale disla za taka cene to trundo dostać dobrego oczywiscie
_________________ CZEMU NAS TAM NIE MA GDZIE ZA DARMO WSZYSTKO DAJA CZEMU NAS TAM NIE MA GDZIE SIE WSZYTSKIE SNY SPEŁNIAJA
Zainteresował mnie Ford Probe I generacji, ale pali trochę za dużo (~10l/100 km)
Ooo hohoho Rinacie ja widze ty marzenia masz
Przy takiej kwocie celowałbym w powiedzmy : Opel Corsa B, Opel Astra I, Honda Civic (oczywiście rocznik gdzieś 94,95) Ford Fiesta, Peugeot 106
Narazie tyle mi do głowy przychodzi...
5000 wzasadzie bardzo mało jak się dobrze zakręcisz to w granicach ~6000 można by dostać super Golfa III jeśli mam być szczery to polecam go tylko z jednym silnikiem 1.8 TD (fakt cięzko, cholernie ciezko będzie znalesc taki samochód za taką cene, ale warto szukać moim zdaniem bo czasami zarzają sie perelki sprowadzone ) coś pomiędzy ekonomią a dosyć dobrymi osiągami (podkreślam dosyć, ale każdy z nas ma inne wyobrażenie osiągów ) jesli chodzi o eksploatacje to wiadomo ceny częsci są na przeciętnym poziomie do tego dosyć duzy wybór zamianników jest w czym wybierac
Corsa hmm ? troszke dziewczyński samochodzik ale kwersia gustu
Hondy Civic tez warto szukac ale najważniejsze żeby była w stanie cudownym wiadomo jak jest to jest gdy psują się samochody japońskie? nie wiecie ? to ja wam powiem jest drogo. Plusem jest to gdy tafimy na samochód cudnie zadbany bedzie nam służył długo bez wiekszych niespodzianek ale jesli coś się zdarzy to jest krucho na Plus bezawaryjnosc napewno na minus wysokie koszty napraw, ale ja bym zaryzykował i poszukał igiełki
i dziesiątki innych lepszych bądź gorszych ale rozmawiajmy o konkretach i konkretnych za i przeciw
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Dzięki Dla mnie ważne jest, aby nie paliło dużo... i było właśnie stosunkowo dobre. Nie będę szarżował przecież pierwszym samochodem
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
jesli chodzi o ten konkretny model z ogłoszenia to odradzam na focie widać ze samochód jest jeszcze przed przeróbką czyli ma kierownice po prawej stronie dlatego wydaje mi się ze tak tanio, przekładka to koszt w granicach 2000 - 3000 złotych
Właśnie ze względu na kierownicę z prawej strony nie wziąłem go nawet pod uwagę, choć przyznam, że auto z wyglądu jest świetne Nic, jutro jadę na giełdę samochodową, może coś wypatrzę godnego uwagi
[ Dodano: Nie Lis 11, 2007 11:15 pm ]
A co sądzicie o takim czymś ?
hmm stare Clio troche martwi mnie te 206 000, ale z drugiej strony diesel wiec to nie powinno być problemem chociaż jak naprawde nie było nic robione to mogą sie wydatki troche podniesc pozatym po samym ogłoszeniu ciezko coś powiedziec nie ma to jak widzieć samochód live
a co tam na giełdzie, wypatrzyliście cos o ile sie wybaraliscie wogole heh
Ale czy wiesz ile wyniesie Cie takie oc przy tym Clio? Jesli nie masz conajmniej 26 lat to za auto z taka pojemnoscia zaplacic hohoho ponad tysiaka jak i nie poltorej.
No chyba ze np Twoj tata ma znizki w ubezpieczalni to moze byc wspolwlascicielem, ale cena wtedy za OC bedzie i tak wysoka
Ja tam mam seja 1,1 na gazie, pali mi go 7,5 litra na 100, dalem za niego 6400 (przy czym OC kosztyje mnie 450 zl) i nie nazekam, byc moze samochod nie jest "kozacki" za to tani w eksploatacji i wygodny, bo z przodu mam wiecej miejsca niz w Meganie II moich starszych
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.