ooo przepraszam za drobne przeoczenie ale ostatnio ni ma na nic czasu
Mumiak, tak można przesyłać dzwięki i obrazki przez infrared z X200 na inną komórkę ... należy jednak pamiętać o formacie tego co sie przesyła bo możesz trafić na telefon który danej rzeczy nie bedzie poprostu widział lub po przesłaniu nie bedzie poprawnie działało
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 10:58 pm
Moga byc niekompatybilne. Przykladowo kumpel ma Nokie i mial klopoty z polaczeniem sie z... inna Nokia. Najlepiej z tego wszystkiego dziala Siny Ząb. Mozesz pokombinowac jeszcze z wysylaniem z pliku z SE na inna komorke i potem dopiero z innej na twoja.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Z tego co ja sie orientuje to samsungi zawsze miały problemy z IrDĄ, przynajmniej ja mam takie doswiadczenia i zazwyczaj poprosu mozliwosc wysylania plikow byla zablokowana, a wysylac mozna bylo tylko wizytowki. Teraz nie wiem jak jest.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 9:21 am
Oto opinie niektorych internautow:
Cytat
podczerwien niby jest ale nie dziala
Cytat
Irda działa z komputerem tylko nie na każdym kluczu stąd te problemy u niektórych, ogólnie mówiąc na taniej irdzie typu Kingsun SF-620 itp badziewiach nie pójdzie, polecam Adapter USB IrDA LCS-8141 lub coś w tym stylu na układzie Sigma-Tel. Jest droższa ale działa z Samsungami, co do przesyłania telefon-telefon to tylko kontakty i nic więcej.
Cytat
wszyscy narzekają na irdę i kabelek. Mam w domu irde i co prawda javy nie da sie wgrać ale obrazki i dzwonki wgrywa bez problemu. Bez żadnych skomplikowanych konf, po prostu zainstalowałem sterowniki podłączyłem i działa. Mówią że z kablem tyle jebania, kumpel ma kabel do sgh-v200 i kabel do niej, i mój telefon spokojnie na nim działa. Jedynie jestem ciekaw jak javy wgrać i podobno już jest jakiś sposób - jak ktoś będzie wiedział - to proszę o pomoc.
Cytat
Szkoda ze IrDA szwankuje
Cytat
a czy ktos wie co mozna zrobic z ta irda jak nie dziala??
Cytat
Wszedzie natykam sie na info, ze irda jest skopana i szwankuje. Jak wiec jest naprawde? Czy wogole nie dziala, czy po prostu czasem sie zacina i nie przesyla pliku?
Cytat
Dot.IRDA - działa ale w połączeniu między telefonami można przesyłać tylko wpisy z książki telefonicznej. Obrazki i dzwonki można wgrać przez poł. z komputerem
Cytat
Przez irde nie wyslesz ani dzwonow, ani grafiki
Cytat
Ta irda w samsungach to niezła ściema;) Już w poprzednich modelach (E-300) nie dało się przegrywać zdjęć na drugi telefon. Nie wiem jaką ma to przyczynę i co leży w intencji producentów.
Cytat
Choćby Irda, przez którą nie można wysyłać obrazków.. wiedziałem o tym przed zakupem, to prawda, choc nie chciało mi się w to wierzyc, bo to troche dziwne, zeby w XXI wieku Irda nie spełniała tej podstawowej funkcji, aczkolwiek przyznam, ze z tą rzeczą potrafię się pogodzic.
Niestety chyba bedziesz musial sie pogodzic z tym, ze nie bedziesz sie mogl laczyc z kumplami. Nawet zmiana softu moim zdanie nic nie da. Pozostalo kupic irde do kompa i kombinowac.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Auger dobrze prawi , że może być coś niekompatybilne ... tak samo Soczek miał pewnie doświadczenie w tych sprawach i wie , że nie zawsze w szajsungach infrared zadziała jeśli chodzi o połączenie z innym modelem natomiast jak sprawdzisz szajsunga z szajsungiem to pójdzie Ci to bez problemu własnie to zrobiłem na dwóch x200
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 1:47 pm
Mumiak, skocz najlepiej do jakiegos komisu gdzie maja taki sam fon i popros goscia o test, wtedy zobaczysz czy dziala. Moze byc tez tak ze masz irde zdu... zepsuta.
Ja sie już z samsungami troche na pociłem, chociaż nigdy swojego nie miałem, ale podobna sytuacja obecnie mam Sharpa TM100 irda nie działa z żadnym telefonem procz innych Sharpów sprawdzałem na GX30 i szło bez problemów.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.