Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Nie Sie 27, 2006 11:18 am
Skoki narciarskie
Cytat
Prawie 15 tysięcy kibiców obserwowało jak Adam Małysz wygrał w Zakopanem sobotni konkurs Letniej Grand Prix. Oddał skoki na odległość 127 i 128 m, za które otrzymał notę 257 pkt.
Na drugiej pozycji uplasował się Austriak Gregor Schlierenzauer, a na trzeciej - ex aeqo - Słoweniec Jernej Damjan i Norweg Anders Bardal. Małysz objął prowadzenie w klasyfikacji generalnej GP.
interia.pl
To cieszy...
Czyzby Adam wracal do wysokiej formy?
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sro Paź 04, 2006 9:11 am
Cytat
Adam Małysz wygrał ostatni konkurs letniej Grand Prix w skokach narciarskich w Oberhofie i zapewnił sobie zwycięstwo w klasyfikacji generalnej. W edycji Grand Prix '2006 Małysz wystąpił w siedmiu konkursach, z których cztery wygrał.
Przed konkursem w Oberhofie Małysz był liderem letniej GP mając dziewięć punktów przewagi nad drugim w klasyfikacji Austriakiem Wolfgangiem Loitzlem. Po pierwszej serii Polak był drugi, za skok na odległość 132,5 m otrzymał notę 139,5 pkt. Prowadził Norweg Anders Bardal - 133,0 m z notą 141,9 pkt. Loitzl zajmował jedenaste miejsce z notą 132,9 pkt za skok na odległość 128,0 m.
interia.pl
No to Adam szykuje forme na zime, oby na koniec sezonu znow wygral.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Skoki rulez
A slyszeliscie ze Alexander Herr chce przejsc z reprezentacji Niemiec do naszej ? Przydalby sie nam taki mocny zawodnik bo jak wiadomo u nas tylko Adas jak na razie potrafi cos pokazac
Wysłany: Pon Lis 27, 2006 2:24 pm
shv1 napisał/a
A sezonik juz za pasem, ciekawe jak to bedzie wyglądało w tym roku...
Jak na razie to kiepsko... Nie ogladalem skokow bo bylem w pracy ale z tego co wiem to niezla kicha. Adam i Lepistoe skrytykowali Hofera i wydaje mi sie ze slusznie. Ten czlowiek nie potrafi nawet porzadnie kalendarza zawodow ulozyc, skoro od ponad 5-ciu lat ciagle sa problemy ze skocznia w Kuusamo.
No dokladnie, skoro od kilku lat scenariusz pierwszych konkursów mozna z góry przewidziec (patrz szopka jaka rozegrała sie w ten weekend) to powinni juz dawno przesunąc te konkursy na dalsze terminy albo zmienic kolejnosc rozgrywania tych imprez.
I jeszcze teksty typu "jestes od skakania a nie od gadania" do skoczków, tak jakby to Hoffer i organizatorzy byli najwazniejsi w tym wszystkim
Cos w tym roku Adasiowi nie idzie chlopak sie stara ale co konkurs to niby jest w czołowce ale chyba tylko raz byl na podium
ale w sumie ze starej ekipy tylko on ciagle trzyma jakis poziom
Wysłany: Sro Sty 10, 2007 10:58 am
Racja, ale widac ze szybko postepy robi Stoch. Oby chlopakowi nie uderzylo do glowy i dalej sie rozwijal, bo Malysz ma juz swoje lata i jak skonczy kariere to nie bedzie komu ciagnac kadry. A takiego Rutkowskiego (nie mylic z detektywem!) to chyba wszyscy znaja i wiedza jak skonczyl...
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 10:52 am
No i PŚ zawiatl do Zakopca, niestety pogoda zawiodla. I jeszcze ten wypadek Mazocha, oby chlopak z tego wyszedl, bo jeszcze jest w spiaczce, ma powazne stluczenie mozgu...
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 5:04 pm
Rano slyszalem ze ma przejsc jeszcze jakies badania i ma byc wybudzany, ale ze jego stan sie nie poprawil, postanowili poczekac jeszcze. Teraz oczekuja na decyzje czeskich lekarzy czy i kiedy maja go przewiezc do szpilala w Pradze. Jego stan jest ciezki-stabilny...
Adamowi Małyszowi nie udało się powtórzyć sobotniego sukcesu, kiedy wygrał zawody Pucharu Świata w skokach narciarskich w niemieckim Oberstdorfie (HS 137). W niedzielę Polak był czwarty.
Naszemu najlepszemu skoczkowi, który w sobotę świętował 30. triumf w karierze, zabrakło zaledwie 0,2 pkt. do zajęcia po raz 66. w historii startów w PŚ miejsca na podium. Małysz zgromadził 269,8 pkt. (131,5 i 129,5 m).
Zwyciężył, po raz drugi w karierze, Niemiec Michael Uhrmann - 285,1 pkt. (140,5 i 129 m). Wcześniej ta sztuka udała mu się przed trzema laty w Zakopanem.
Drugie miejsce przypadło liderowi klasyfikacji generalnej PŚ, Andersowi Jacobsenowi. Norweg uzyskał łączną notę 272,9 pkt. (131,5 i 131,5 m).
Adam Małysz awansował z 5. na 4. pozycję w klasyfikacji generalnej PŚ.
sport.onet.pl
Heh no szkoda szkoda ze nie udało mu sie powtorzyc wczorajszego sukcesu... w było tak blisko
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.