Agnieszka Radwańska wyeliminowała 6:3, 6:4 wiceliderkę rankingu tenisistek - Rosjankę Swietłanę Kuzniecową w trzeciej rundzie wielkoszlemowego turnieju Australian Open (z pulą nagród 18,36 mln dol.). 18-letnia polska tenisistka awansowała do 1/8 finału.
Marta Domachowska w sobotę - albo w niedzielę, jeśli konieczne będzie przełożenie gier (zła pogoda) zagra z Chinka Na Li, rozstawiona z numerem 24 o awans do 1/8 finału.
_________________ DevilPage - Najlepsza stronka o Manchesterze United
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 11:31 am
Brawo Aga Mam nadzieje ze to nie koniec niespodzianek w tym turnieju.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Gigantyczny sukces polskiego tenisa! W gronie 16 najlepszych zawodniczek wielkoszlemowego Australian Open sa dwie Polki. Do Agnieszki Radwanskiej dolaczyla w niedziele Marta Domachowska, ktora pokonala 2:6, 6:2, 6:4 Chinke Na Li. Domachowska o cwiercfinal zagra z Venus Williams, a Radwanska z Nadia Pietrowa.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 11:09 am
No to Aga ma wielka szanse na cwiercfinal, natomiast co do Marty to wiekszych szans nie widze, choc cuda czasem sie zdazaja... Nie zapominajmy tez o naszych deblistach, ktorzy radza sobie nie gorzej od dziewczyn.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Wysłany: Nie Sty 20, 2008 6:02 pm
Sa sukcesy-jest i rozglos. Tak samo bylo ze skokami.
Agnieszka Radwańska wyeliminowała 1:6, 7:5, 6:0 Rosjankę Nadieżdę Pietrową, rozstawioną z numerem 14., w czwartej rundzie turnieju Australian Open (z pulą nagród 18,36 mln dol.). W Melbourne Polska tenisistka (nr 29.) osiągnęła pierwszy w karierze ćwierćfinał w Wielkim Szlemie.
W pojedynku o awans do półfinału rywalką 18-letniej krakowianki będzie zwyciężczyni toczącego się pojedynku pomiędzy Słowaczką Danielą Hantuchovą (nr 9.) i Rosjanką Marią Kirylenko (27.)
Marta Domachowska przegrała 4:6, 4:6 z Amerykanką Venus Williams, rozstawioną z numerem ósmym, w czwartej rundzie Australian Open (z pulą nagród 18,36 mln dol.). 22-letnia polska tenisistka po raz pierwszy w karierze dotarła do 1/8 finału jednego z czterech turniejów Wielkiego Szlema.
Nawet na półfinał stać Agnieszke bo i ze Słowaczką i z Rosjanką jest wstanie wygrać.
Wysłany: Pon Sty 21, 2008 10:20 am
Dokladnie, Zarówno Hantuchova jaki i Kirylenko jakimis super rakietami(jezeli chodzi o gre) nie sa, wiec Agnieszka w obecnej formie ma szanse na zwyciestwo.
Nasza Agnieszka Radwańska niestety odpadła z Daniela Hantuchova w ćierćfinale.
Natomiast w finale kobiet zagrają: Maria Szarapowa i Ana Ivanovic.
Wyniki półfinałów:
Ana Ivanovic (Serbia,4) - Daniela Hantuchova (Słowacja,9)
0:6, 6:3, 6:4
Maria Szarapowa (Rosja,5) - Jelena Jankovic (Serbia,3)
6:3, 6:1
Edyta pisze:
Cytat
Jo-Wilfried Tsonga sensacyjnym finalistą Australian Open! Francuz w półfinale zdemolował faworyzowanego Rafaela Nadala w trzech 6:3, 6:3, 6:2.
Rozstawiony z numerem drugim Nadal był dzisiaj tłem dla rewelacyjnie grającego Tsongi. Dla notowanego na 38. miejscu w rankingu zawodnika jest to dopiero drugi występ w Melbourne. Przed rokiem zakończył on udział na pierwszej rundzie, teraz zagra w wielkim finale!
Mecz był zaskakująco jednostronny. Tsonga kapitalnie serwował, a Nadal nie potrafił wygrywać długich wymian. Po dwóch godzinach rywalizacji Tsona kolejnym asem zakończył mecz. W finale Tsonga zmierzy się ze zwycięzcą pojedynku Roger Federer - Novak Djokovic.
Jo-Wilfried Tsonga (Francja) - Rafael Nadal (Hiszpania, 2)
6:3, 6:3, 6:2
Bardzo fajny meczyk Francus pokazał klase a Nadal był dosłownie bezradny. Jutro Federer z Djokovicem.
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 1:02 pm
Moimi faworytami sa Federer(wiadomo... ) i Sharapova. Co do Agnieszki to troche zawiodl u niej serwis i kondycja. Jak poprawi te elementy i bedzie sie rozwijac w tym tempie to za rok mamy final.
Federer to wiadomo ale jak Tsonga zagra tak jak dzisaj to może mieć szanse bo ładnie grał madrze. A u pań hmm Szarapowa jest w takiej formie że młodej Serbce może być cieżko ale ja osobiście będe za Ana Ivanovic. a tak na marginesie łądna z niej dziewczyna
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 9:19 am
Niestety moj faworyt odpadl, za duzo bledow popelnial i Djokovic nie mial z nim problemow, w takim razie teraz kibicuje Tsondze. W finale kobiet Sharapova pokonala Ane Ivanovic 7:5, 6:3. Moim zdaniem zasluzyla na ten triumf, gdyz prezentowala caly czas wysoka i rowna forme.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.