StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Internet » p2p » TNP iz not ded ?
TNP iz not ded ?
Autor Wiadomość
shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 10:14 pm TNP iz not ded ?

Pewnie wszyscy użytkownicy serwisu torrentowego www.tnp.net.pl zauważyli że ich ulubiona stronka znikneła kilka tygodni temu z fal internetu i nie było zadnej informacji do do przyszlosci serwisu :sad:
Od kilkunastu godzin jednak na stronie pojawiła sie informacja że przyczyną były problemy z hostingiem i serwis przygotowuje sie do powrotu juz za kilka dni.
No cóż, zobaczymy co z tego wyniknie, miejmy nadzieje ze stronka wróci i zostanie na dobre :smile:

Wiecej informacji na www.tnp.net.pl

shoovarek1

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
qrzak1
qrzak1 

Tematy: 22
Piwa: 258/19
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 10:47 pm 

No wkońcu. :jupi:
Myślałem że FBI zabrało się za nich, ale jednak nie. Tyle czasu bez żadnych wieści. Mam nadzieje że teraz zrobią coś nowego i że stare konta pozostaną.
Przez te kilka tygodni nie miałem skąd brać torrentów :sad: , a jak już coś znalazłem to transfer był okropny.
Postaw piwo autorowi tego posta

Kasjan89

Tematy: 6
Piwa: 5/1
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 10:52 pm 

No to ja czekam aż stronka znów będzie działać :)
Czy pierwsza jest ostatnią
Czy ostatnia pierwszą.

Jan Twardowski

qrzak1 

Wysłany: Nie Paź 29, 2006 11:48 am 

Wchodze dzisiaj na TNP i patrze, a tam

Strona: OffLine

Tracker: OnLine

Forum: OffLine

Tracker już działa. Może jeszcze dzisiaj włączą stronke z "nowym obliczem"

qrzak1 

Wysłany: Nie Paź 29, 2006 8:17 pm 

:jupi: HURRA :jupi:

Stronka spowrotem na necie. Wracam do obiegu :grin:
Mam nadzieje, że przez ten incydent stronka stanie się bardziej popularna.
Grafika strony jest dosyć przyjemna dla oka.
Szkoda, że wyłączyli do jutra trackera, ale coż ważne że jest spowrotem

kolorowy 

Tematy: 125
Piwa: 69/12
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 9:32 pm 

qrzak1 napisał/a

No chyba raczej na odwrot bo przeciez stronki dlugo nie bylo i w tym czasie ludzie rozeszli sie po swiecie.
Jak by tam jeszcze bylo ratio to by bylo spoko a tak to raczej niskie transfery bo malo kto seduje po sciagnieciu :mad:

associated

qrzak1 

Wysłany: Pon Paź 30, 2006 5:21 am 

kolorowy napisał/a
qrzak1 napisał/a

No chyba raczej na odwrot bo przeciez stronki dlugo nie bylo i w tym czasie ludzie rozeszli sie po swiecie.
Jak by tam jeszcze bylo ratio to by bylo spoko a tak to raczej niskie transfery bo malo kto seduje po sciagnieciu :mad:

Ja sądze, że właśnie dlatego, że jej nie było to będzie chciało wejść na nią wiecej osób. Gdy ją wyłączyli to gdzie nie wszedłem na fora torrentowe to pisali co jest z tym TNP. Przez to robili reklame i napewno każdy jest ciekaw co tam jest, że wszyscy (prawie) o tym gadają. Jakby dali ratio to dopiero byłaby klapa. Jedynie mogliby wprowadzić pod warunkiem, że każdy by mógł wystawiać pozycję bo inaczej to nie miałoby sensu. Kto nie seeduje to już jego sprawa. Taka osoba jest dla mnie pasożytem w sieci "WORM", która tylko bierze, a nic nie daje. Jest pełno takich osób, ale są też uczciwi (jezeli można gadać o uczciwości w piractwie). Może prędkość nie jest taka jak w torrentach na prywatnych trackerach, ale pomyśl jak każdy by seedował...

kolorowy 

Wysłany: Pon Paź 30, 2006 7:17 am 

qrzak1 napisał/a
Ja sądze, że właśnie dlatego, że jej nie było to będzie chciało wejść na nią wiecej osób

Chyba tylko ci obeznani w torentach a ci juz dawno o niej widzieli poza tym chciec to sobie moga ale co z tego jak jest zamknieta rejestracja. Bede tylko ci co byli i to na pewno nie wszyscy bo wielu juz znalazlo lepsze serwisy a nowych nie bedzie bo sie nie moga zarejestrowac.
qrzak1 napisał/a
Taka osoba jest dla mnie pasożytem w sieci WORM, która tylko bierze, a nic nie daje.

heheh a pomysl kim Ty jestes dla np szefów banzy muzycznej, filowej i growej oraz dla artystow ktorych badz co badz okradasz :wink: wszystko zalezy od punktu widzenia
To troche gluota nie uwazasz ze zwracasz uwage na to zeby byc solidarnym wobec innych uztytkownikow p2p ale nie chcesz byc tak samo solidarnym wobec ludzi dzieki ktorym tak na prawde masz te pliki czyli ich prawdziwych autorow :sad:
qrzak1 napisał/a
ale pomyśl jak każdy by seedował...

no, pomazyc to sobie mozemy ale jesli ludzi do czegos sie nie zmusi to nie beda tego robic i tak samo jest z torentami i sedowaniem. poza tym pomysl z tym ze kazdy ma miec mozliwosc wystawienia swoich pozycji nie jest najlepsza bo pomysl co bedzie jak osoba ktora dziala na jakis starym modemie z wysylaniem 4 kb na sekunde wstawi jakis plik 4 gb. rzuci sie na to 500 osob i predkosc sciagania przez pierwsze dwa tygodnie bedzie rowna 0,5 kb na sekunde :lol: zaklniesz sie na smierc predzej zanim to sciagniesz :cry:
zeby cos robic trzea miec niestety zaplecze.

associated

qrzak1 

Wysłany: Pon Paź 30, 2006 4:03 pm 

kolorowy napisał/a
(...)jest zamknieta rejestracja. Bede tylko ci co byli i to na pewno nie wszyscy bo wielu juz znalazlo lepsze serwisy a nowych nie bedzie bo sie nie moga zarejestrowac.

Rejestracje co jakiś czas otwierają i jak komuś zależy to się zarejestruje. Przeglądać stronke może każdy tylko torrentów nie zassa, ale są i też na to sposoby. Jak komuś stronka wpadnie w oko to napewno czym prędzej czy później dostanie swoje konto

kolorowy napisał/a

heheh a pomysl kim Ty jestes dla np szefów banzy muzycznej, filowej i growej oraz dla artystow ktorych badz co badz okradasz :wink: wszystko zalezy od punktu widzenia
To troche gluota nie uwazasz ze zwracasz uwage na to zeby byc solidarnym wobec innych uztytkownikow p2p ale nie chcesz byc tak samo solidarnym wobec ludzi dzieki ktorym tak na prawde masz te pliki czyli ich prawdziwych autorow :sad:

Mało mnie to obchodzi kim jestem dla "szefów" Gadamy teraz o piractwie i o solidarności w tej dziedzinie. Gdybym miał być solidarny wobec "szefów" to wogóle bym nie ściągał plików, ani nie pożyczałbym oryginałów i kim bym był dla kolegów ??

kolorowy napisał/a
(...)poza tym pomysl z tym ze kazdy ma miec mozliwosc wystawienia swoich pozycji nie jest najlepsza bo pomysl co bedzie jak osoba ktora dziala na jakis starym modemie z wysylaniem 4 kb na sekunde wstawi jakis plik 4 gb. rzuci sie na to 500 osob i predkosc sciagania przez pierwsze dwa tygodnie bedzie rowna 0,5 kb na sekunde :lol: zaklniesz sie na smierc predzej zanim to sciagniesz :cry:
zeby cos robic trzea miec niestety zaplecze.

Ktoś mądry kiedyś napisał:
"raz leci lepiej a raz gorzej, ważne że źródełko jest i przy odrobinie cierpliwości mozna dostac to czego sie chce"
Co do wysawiania pozycji to dla mnie to jest idealne. Przypuśmy poszukuje film i żeby dostać go na prywatnym trackerze musi go chcieć tam, mniej więcej, 20 osób i musze czekać i czekać. A jeżeli wszyscy mogą wystawiać pozycje to przy odrobinie szczęścia będę miał skąd ściągać ten film na drugi dzień.

kolorowy 

Wysłany: Nie Lis 05, 2006 6:52 pm 

qrzak1 napisał/a
Mało mnie to obchodzi kim jestem dla szefów Gadamy teraz o piractwie i o solidarności w tej dziedzinie. Gdybym miał być solidarny wobec szefów to wogóle bym nie ściągał plików,

ale o tym nie ma nawet mowy, bo lepiej miec 40 piratow niz jednego oryginala :sad:
smutna polska rzeczywistosc
Ale skoro juz poruszyles temat 'solidarnsci w piractwie' to wlasnie TNP jest przykladem braku tej solidarnosci bo jesli wysyla pliki 1 na 10 osob a reszta tylko sciaga to gdzie tu solidarnosc ? Pod tym wzgledem wlasnie stronki na ktorych pilnuje sie ratio wypadaja lepiej bo tyle ile sciagniesz tyle musisz wyslac a wiec jest 'sprawiedliwie'.
qrzak1 napisał/a
Co do wysawiania pozycji to dla mnie to jest idealne

Co do wystawiania tak, bo kazdy moze cos wyslac ale sa tez wady o ktorych pisalem. Glownie transfer na takich stronkach a raczej jego brak bo wiadomo ze z takich stronek korzystaj glownie osoby ze slabymi laczami ktore by sie nie utrzymaly na stronce z ratio.
dobrze ze jest takie cos jak tnp ale kiedy zalezy mi na jakims pliku ktory moge sciagnac szybciej lub wolniej to oczywiscie wybieram szybciej i wtedy nie ma niestety mowy o tnp...

associated

shv1 

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 11:10 am 

Stronka znowu od kilku dni jest nieczynna. Powód: problemy z serwerem.
Póki co mozna z niej korzystac z adresu: http://torrent.info.pl/ a w kolejnych dniach stary adres powinien byc znowu dostepny.

shoovarek1

qrzak1 

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 4:33 pm 

TNP się ostatnio sypie. :/ Nie dość że ich tracker nie działa to na dodatek jak mają jakąś awarię to powiedzą o niej dopiero po tygodniu. Coś mi się zdaje że oni tylko na kasę lecą :mad:

shv1 

Wysłany: Nie Sty 14, 2007 10:37 am 

qrzak1 napisał/a
TNP się ostatnio sypie. :/

No zebys wiedzial, od ok. tygodnia ciezko dostac sie na tnp, strona dziala jakby byla postawiona na Atari. Ciekawe co na to uzytkownicy ktorzy regularnie wplacaja pieniazki na konto tnp...

Zamiast tnp polecam http://torrentteam.eu/ - bardzo podobny pod wzgledem zawartosci serwisik :smile:

shoovarek1

qrzak1 

Wysłany: Czw Cze 14, 2007 7:57 pm 

"Informujemy was iż uruchomiliśmy rejestrację otwartą, pozatym zostało wykonanych kilka zabiegów technicznych:

- zostały wyczyszczone konta na których nie logowano się przez 3 miesiące, konta które zostały zarejestrowane przez sms bądź były zaparkowane pozostały nietknięte.
- doszła opcja wyboru Widoku - Max/Min [Profil => Ustawienia przeglądania]
- doszła opcja wyboru ilości Torrentów na stronę [Profil => Ustawienia przeglądania]"

kto chce to niech sie rejestruje
http://tnp.net.pl/

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Internet » p2p » TNP iz not ded ?

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
[MŚ w piłce nożnej 2006] Kto czarnym koniem ??
Tyn Cały Net Już Mie Zaczyno Normalnie WQr*iać !!!!!!!!!!!!!
Ilu forumowiczów potrzeba, żeby zmienić żarówkę?
Problem z Knights of the Temple
[MŚ w piłce nożnej 2006] Jedynastka Mundialu

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach