Zaczyna sie powoli sezon na truskawki. Na razie niesmiało w wysokich cenach - za chwilę na każdym rogu i w każdej budce mozna będzie kupic za o wiele mniejsze pieniądze te pyszne owoce.
W zwiazku z tym piszcie tu swoje przepisy, sposoby i sekrety na potrawy, napoje, ciasta, desery - słowem wszystko co dobre i z truskawek
Jak chcecie miec jakies dobre przepisy na dania z truskawek zglaszac sie prosze do mojej mamy Ona robi swietne dania, ciasta. W sumie jest wyksztalconym kucharzem i ma to w genach (pieczenie). Ciekawe czy ja je odziedziczylam po mamie...
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 11:37 pm
Anulka napisał/a
Smakują mi same i z cukrem, i ze śmietaną , i koktajl..., i .., i w każdej postaci
Nic dodac, nic ujac...
Fenris napisał/a
Mmmm placek z truskawkami
Placki to sa przykladowo ziemniaczane, reszta to ciasta...
P.S.
Wiecie ze truskawy to afrodyzjak?
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 7:40 am
Kurcze bo ja jakis zaczepliwy sie ostatnio zrobilem. Moja mama stwierdzila ze gorszy niz baba przed okresem jestem.
To moze z braku truskawek?
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 8:02 am
Fenris napisał/a
Jesli odpowiedziales 3x TAK to .... jestes przed okresem
A juz myslalem za mam cos nie tak z prostata...
Magdusiu, poszukaj cos, ja juz mame do sklepu wysylam. Po truskawki oczywiscie.
Wysłany: Wto Maj 30, 2006 8:37 am
magdusia napisał/a
Wstyd młody czlowieku - Mamę do sklepu - wstyd
No co, jak idzie do sklepu to przy okazji moze kupic. Ja niestety nie moge wychodzic. A co importujesz, truskawki?
Truskawki mają sporo witaminy C i B2, trochę B1 i A (np. 10 dag surowych truskawek pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C). Bogactwo składników mineralnych - zwłaszcza potasu, wapnia i magnezu - działa odkwaszająco, a zawartość żelaza sprawia, że mają one działanie krwiotwórcze i wzmacniające. Truskawki są szczególnie polecane osobom cierpiącym na reumatyzm i artretyzm oraz chorym na watrobę i nerki. Bez obawy mogą je też jeść cukrzycy.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.