Wylacz w BIOS-ie obsluge zintegrowanej karty dzwiekowej, w konfiguracji tunera TV przy liscie kanałów wybierz PAL (B/D) a ponizej zaznacz Auto Fine Tune i ponownie przeskanuj wszystkie kanaly.
Upewnij sie tez ze masz zainstalowane najnowsze sterowniki do tunera i k. dzwiekowej ze strony producenta i pogrzeb troche w konfiguracji tej ostatniej (szczeglnie upewnij sie ze jest wlaczona obsluga dzwieku 5.1 zamiast stereo).
Karta wyłączona
Nowe stery zainstalowane
Kanały ponownie przeskanowane tak jak napisałeś
Ustawieniami SB sie troche pobawiłem, zmieniłem na 5.1
Zainstaluj karte dzwiekową i tuner w innych slotach PCI, poruszaj anteną (o ile wogole jest podłączona ?) - moze po prostu jest slaby sygnal. Jezeli to nic nie da to sciagnij sobie aplikacje "ChrisTV" i zobacz jak tam wyglada sytuacja.
Dzięki shv1 za każdą odpowiedź.
Próbowałem z tym SB, ale nic sie nie dało wykombinować. Wymieniłem się z kumplem. Dał mi zwykłą kartę muzyczną z 3 wejściami. Teraz wszystko działa. Szum jest minimalny, słychać go dopiero przy zgłośnionych głośnikach, jak w TV nic sie nie dzieje. Włączyłem nawet zintegrowaną muzyczną i nie ma żadnych zakłóceń.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.