Uwaga na falszywe miale z serwisu Fotka.pl zachęcające do pobrania wirusa
Cytat
Serwis internetowy Fotka.pl stał się swego rodzaju narzędziem w rękach cyberprzestępców.
W środę wykryto bowiem obecność w Sieci wiadomości poczty elektronicznej,
wysyłanych rzekomo od użytkowników Fotka.pl, a kierujących do spreparowanej strony internetowej,
rozprzestrzeniającej wirusa.
W treści e-maila znajdują się linki, prowadzące do sfałszowanej strony WWW.
Przypomina ona wyglądem serwis Fotka.pl.
Widnieje na niej komunikat zachęcający do pobrania Flash Playera 9.0.47.
Jego kliknięcie powoduje faktycznie pobranie i instalację wirusa, zidentyfikowanego przez firmę Kaspersky Labs jako Backdoor.Win32.Agent.cri.
Backdoor modyfikuje następnie system operacyjny tak,
aby ułatwić cybeprzestępcom przeprowadzenie na komputer zdalnego ataku.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.