StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Software » Vista - opinie
Vista - opinie

Czy zamierzasz zamienić swój system na Windows Vista ?
Tak, jak najszybciej
5%
 5%  [ 1 ]
Moze kiedyś
47%
 47%  [ 8 ]
Raczej nie
23%
 23%  [ 4 ]
Zdecydowanie nie
23%
 23%  [ 4 ]
Głosowań: 17
Wszystkich Głosów: 17

Autor Wiadomość
auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 1:36 pm 

shv1 napisał/a
Do internetu wyciekł niedawno dodatek Service Pack 1 dla Visty.

Moze co niektorzy a duzo panikuja? Oficjalny SP z tego co wiem to chyba jeszcze sie nie pojawil a jedynie wersja beta, wiec moze nie bedzie tak tragicznie.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta

shv1 

Tematy: 520
Piwa: 263/10
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 1:43 pm 

auger napisał/a
Oficjalny SP z tego co wiem to chyba jeszcze sie nie pojawil a jedynie wersja beta

Nie, według newsów sprzed kilku dni jest to juz finalna wersja RTM:

Cytat
(7 luty 2008 r.)
W sieci BitTorrent pojawiła się wczoraj finalna wersja pierwszego Service Packa dla systemu Windows Vista. Dodatek najwyraźniej wyciekł z Microsoftu (lub od jednego z partnerów koncernu).
SP1 udostępniony w Internecie to wersja RTM (ready to manufacturing - gotowy do produkcji) - Microsoft zakończył pracę nad nią dosłownie kilka dni temu i zaczął przesyłać dodatek do swoich partnerów (m.in. producentów sprzętu). Co więcej, SP1 dla Visty nie jest jedynym oprogramowaniem koncernu z Redmond, które 'przedpremierowo' pojawiło się w Sieci - od wczoraj w systemach P2P dostępny jest także Windows Server 2008 (w 60-dniowej wersji testowej). Kolejna wersja Windows Server ma postać pliku ważącego ok. 2,5 GB, zaś Service Pack 1 - ok. 2,9 GB (nie jest to sam SP1, lecz obraz płyty instalacyjnej Windows Vista z SP1).

- http://www.idg.pl

Mimo że SP1 dla Visty jest juz gotowy to M$ oficjalnie udostępni go użytkownikom dopiero w połowie marca.

shoovarek1

beatlover 

Tematy: 1
Wysłany: Pią Lut 15, 2008 7:29 pm 

Testowalem przez pewien czas Viste i mam mieszane uczucia odnosnie tego systemu. Wyglad calkiem niezly, natomiast pewne zmiany interfejsu w stosunku do XP-ka moim zdaniem nie wyszly na dobre - np. panel zarzadzania pulpitem, trudno sie na poczatku polapac. Poza tym Vista to byl pierwszy system, jakiego uzywalem, ktory potrafil sie zawiesic przy zmianie tapety pulpitu...

shv1 

Tematy: 520
Piwa: 263/10
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 5:49 pm 

Pojawił sie juz oficalnie dodatek SP1 dla Visty (linki w dziale Download ) a wraz z nim pierwsze komentarze.
Jeden z pierwszych testów zamieścił portal IDG.PL (za PC World Komputer) w artykule pod tytułem:
Cytat
Vista SP1 - czasem szybciej, czasem wolniej, niemal zawsze w tyle za XP

którego konkluzja wygląda następująco:

Cytat
Ostateczny wniosek? Jeśli masz Vistę, możesz zainstalować SP1, ale nie oczekuj cudów. Jeżeli natomiast korzystasz z XP, z upgrade nie masz się co spieszyć.

Cały artykuł: http://www.idg.pl/news/147780_1.html

shoovarek1

BartoL 

Tematy: 2
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 4:00 pm 

Jak da mnie to vista to niewypal. Ludzie ktorzy juz to kupili to sobie chwala bo co im zostalo :razz: Ale cala reszta ktora tylko zainstalowala zeby tylko zobaczyc jak to wyglada pozostaje na XP szczegolnie po zapowiedziach ze juz za niedlugo ma sie pojawic kolejny windows.
Ja sie pytam po co mam kupowac nowy komputer, tylko po to zeby dostac fana tapete i jakies efekty graficzne? Bo przeciez vista nie dziala tak dobrze jak xp na takim samym komputerze
Zreszta dobrze widac jak idzie sprzedaz visty i jak microsoft kazdymi srodkami probuje wciskac wszedzie na sile ten niewypal, na przyklad na laptopy.

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Software » Vista - opinie

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Jacek Karpiński - polski Bill Gates pasł świnie
Windows Vista - konfiguracja i optymalizacja
Forrest Gump - opinie
Windows Vista do pobrania za darmo
Przyspieszanie windows - kontroler pamiêci

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach