StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Software » Windows-temp
Przesunięty przez: shv1
Pią Cze 30, 2006 10:54 pm
Windows-temp
Autor Wiadomość
śnieżynka 

Tematy: 4
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 10:31 pm Windows-temp

Mam maly problem -o ile to można nazwać problemem ,a mianowicie w folderze temp w windowsie zbiera mi się mnóstwo "śmieci"a z tego co kojarze to nie jest normalne zachowanie windowsu xp:) Ostatnio ręcznie usunęłam coś koło tysiąca takich plików. W prawdzie nic nie zajmuja ale jednak troche ich tam jest...
Pliki te maja podobne nazwe "win.." o rozszerzeniu tmp no i jak wspomnialam zajmuja 0 kb. Co zrobic zeby mi się to nienagromadzało i co zrobić żeby tego nie musieć ciągle ręcznie usuwać?
Postaw piwo autorowi tego posta

shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 11:05 pm 

W tym przypadku jest to calkiem normalne :)
Folder "temp" jest przeznaczony na wszelkiej maści pliki tymczasowe (ang. "temporary") uzywane przez system i normalne jest ze jest ich tam dość dużo ;)

System sam zajmuje sie ich gospodarką ale mozesz mu w tym pomóc i przy okazji zrobic małe porzadki na dysku uzywając od czasu do czasu programu "CCleaner" który bardzo szybko usunie za Ciebie wszelkie niepotrzebne pliki. Dzieki temu programikowi zyskasz troche miejsca na dysku (spokojnie, nie stracisz zadnych waznych danych, jedynie niepotrzebne smieci) a system zyska troche na szykosci.
Znajdziesz go w forumowym dziale "Download": http://www.rudanet.info/%...C-b%3E-vf59.htm

shoovarek1

śnieżynka 

Wysłany: Pią Cze 30, 2006 11:39 pm 

shoovarek1 napisał/a
Folder temp jest przeznaczony na wszelkiej maści pliki tymczasowe (ang. temporary) uzywane przez system i normalne jest ze jest ich tam dość dużo

No wlasnie powinny być tymczasowe..... a caly problem polega na tym ,ze te pliki nie są w ogóle przez system usuwane a chyba powinny być nie?Z kazdym ponownym wlaczeniem komputera jest ich coraj wiecej.
Kurcze chyba jestem nadopiekuncza:)

shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 11:52 pm 

Dla pewności przeskanuj sobie komputer jakimś antywirusem (w "Download" znajdziesz ich pare) ale raczej nie ma powodów do obaw :wink: Programem podanym wyżej usuniesz wszelkie niepotrzebne pliki, reszty lepiej nie ruszac jesli sie nie ma pewnosci.

shoovarek1

śnieżynka 

Wysłany: Sob Lip 08, 2006 7:23 pm 

No zrobiłam jak mówiłeś, wyczyściłam kompa z wszelkich wirusków i szpiegow itp, itd oraz wgrałam sobie firewalla. Obecnie juz jest ok i z tempem nie mam żadnych "problemów".

RUDANET.INFO Forum » Komputery i komunikacja » Software » Windows-temp

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Windows Vista - konfiguracja i optymalizacja
Windows Vista do pobrania za darmo
Koniec z Windowsem 98
Windows XP Black Edition 6 Ultimate
Australian Open: Miedzynarodowy skandal grecko-turecki

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach