StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Wit Żelazko skorumpowany
Wit Żelazko skorumpowany
Autor Wiadomość
Fenris

Tematy: 49
Piwa: 7/8
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 3:16 pm 

Wtracilem sie do watku jako nie kibic wiec napisze jeszcze tylko tego posta i znikam ;)

Moze zaczne od konca.

FFan napisał/a
Sorry ale nie wiem co ma wspolnego moje logowanie lub nie z trescia moich postow.

Nic, jednak na tym forum panuja pewne zasady, to chyba nie jest problem poswiecic chwilke na zarejestrowanie sie.

FFan napisał/a
No tak tyle ze znowu chodzi tu wyjatek od reguly bo wiekszosc ludzi ktorzy na codzien na mecze nie chodza bo po prostu się boją, poziom tych meczy to juz osobna sprawa chociaz tez pewnie ma z tym zwiazek.

Tak tu sie zgodze, wiekszosc ludzi co nie chodza na mecze to sie boja kiboli, ale to nie znaczy, ze jest czego sie bac. Jak juz tu wspomniano jest sektor rodzinny na stadionie, zapewne znajdzie sie miejsce i dla Ciebie, a moze z boku dostrzezesz ze w "mlynie" nie jest tak zle (Ten poglad mam od znajomych kibicow)

Natomiast

FFan napisał/a
Na mecze chodza zagorzali kibice i fanatycy + kibole i inny szlam reszta jesli juz to oglada to w tv bo szkoda im zdrowia i nerwow.

Raczej fanatycy i kibole to juz ostatnio tez wyjatek od reguly.
FFan napisał/a
A wlasnie ze nie, skoro wszystkich obowiązuja jakies normy to dlaczego komus wolno zaklocac spokoj w srodku nocy ? Zamkniecie okna nie jest tu zadnym panaceum na ta patologie, piszac tak pochwalasz zachowanie PZPN ktore wiedzac o patologii zamiata ja pod dywan i udaje ze jest ok. Zero tolerancji dla elementu !
I w 4 literach mam jak stresujący tydzien spotkal tych biedacków ktorzy musza o 3 w nocy urzadac sobie koncert w towarzystwie 5 flaszej wina za 3 zl. Wyobraz sobie ze ormalni ludzi tez czesto maja ciezka prace i strsujace zycie a mimo to wola w nocy spac zamiast lezec na lawce i zaklocac spokj calej reszcie.
Dlaczego dajemy sie terroryzowac ciagle mam nadzieje malej grupie elementu dlaczego porzadni kibice nie potrafią rozprawić się z reszta ktora psuje im opinię? Znieczulica?

To zadzwon na sluzby pozadkowe, Twoje prawo a nawet obowiazek. Na to placisz podatki by miec cisze i spokoj. Doprawdy nie wiem czy ty mieszkasz pod stadionem pilkarskim? U mnie jakos raz na pol roku jakies tam okrzyki slysze, wiec za bardzo mi one nie przeszkadzaja, a na osiedlu raczej kibicow nie brakuje. Moze ty jednak masz inna sytuacje, nie wiem.

Co do PZPN to juz inna sprawa, na osobny temat, chyba zaden kibic, kibol a nawet normalny czlowiek nie popiera tego co sie tam aktualnie dzieje.

Pozdrawiam i zycze milej dyskusji na naszym forum ;)

Postaw piwo autorowi tego posta

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 8:59 pm 

Cytat
Sorry ale nie wiem co ma wspolnego moje logowanie lub nie z trescia moich postow.

Nie logując sie jestes mało wiarygondny... Nie mam pewności, że gadam z toba czy jakimś innym FFan`em.
FFan napisał/a
Dlaczego dajemy sie terroryzowac ciagle mam nadzieje malej grupie elementu dlaczego porzadni kibice nie potrafią rozprawić się z reszta ktora psuje im opinię? Znieczulica?

Uwierz mi, że potrafią. Za przykład daję ci kibiców Lecha Poznań. Ktoś na stadione robi "dym"? Dostaje w mordę i wynoszą go za obiekt. Tak jest nie tylko na Lechu.
FFan napisał/a
Na mecze chodza zagorzali kibice i fanatycy + kibole i inny szlam reszta jesli juz to oglada to w tv bo szkoda im zdrowia i nerwow.

Błagam cie, jedź na mecz a nie bluźnij. Zobaczysz kto tam jeździ. Zaręczam, że całe rodziny a Derby podałem ci tylko za przykład. Moi kumple, zabieraja swoje paroletnie dzieci na mecz bez żadnych obaw. I nie tylko moi kumple...
FFan napisał/a
A wlasnie ze nie, skoro wszystkich obowiązuja jakies normy to dlaczego komus wolno zaklocac spokoj w srodku nocy ?

Skoro ci to przeszkadza to zadzwoń na Policję, zawsze możesz to zrobić anonimowo, jak się boisz.
FFan napisał/a
To było do ogółu, jesli poczules sie osobiscie dotkniety to nie bylo to zamierzone z mojej strony.

Ok, przyjmijmy, że piszesz o ogóle.
FFan napisał/a
Wlasnie problem w tym ze ostatnio nie chodze bo zygac mi sie za przeproszeniem chce jak sobie pomysle ze mam tam siedzieć z bandą pseudokiboli pomieszaną z faszystatmi (swastyki na meczach)

Proszę, podaj przykład, gdzie ostatnio widziałeś jakąś swastykę na meczu? Chyba epoki ci się pomyliły.
FFan napisał/a
No wybacz ale poczytaj gazety albo chocby wlacz telewizje, jaki obraz polskiej piłki ma sobie zbudowac zwyczajny szary człowiek kiedy słyszy o tym że całe to towarzystwo jest przesiakniete kurupcją i nikt z tym zbyt wiele nie robi. Sam wielki Listkiewicz przyznaje że tak własnie jest i że za duzo z tym nie zrobil ale nie potrafi zdymisjoniwać siebie i calego zarządu i tylko zwodzi po raz ktorys ze juz za pare miesiecy poda sie do dymisji nie mowiac juz o pomniejszych pionkach ktore pewnie mają oficjalnie wystawione cenniki za konkretne 'uslugi'.

Na podstawie artykułów z gazet na temat korupcji budujesz sobie obraz kibica? Panie FFan, nie tędy droga... Kibicowanie, to jedno a przekręty w futbolu to drugie.
Co do "Listka" to on od dawna w tym siedzi i przyzwala na "handelek". Nie wierzę, że jest inaczej.

Nie zamierzam podejmować dalszej dyskusji, bo jestes "beton" (nie reformowalny znaczy się-bez urazy) i naprawde nie znasz realiów. Pojedź na mecz, zobacz co się dzieje na trybunach i wtedy możemy pogadać. W innym wypadku będziemy dalej pisać-ja swoje, ty swoje.

Edit: Fenris, pisz, pisz. Jestes w tym momencie mniej stronniczy niż ja a co za tym idzie, chyba prędzej FFan tobie uwierzy niż mnie.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

FFan 

Tematy: 0
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 9:56 pm 

Zalogowalem sie mimo ze pisze z tego samego adresu wiec to chyba nie problem sprawdzic czy sie ktos pode mnie podszywa, ale ok :)

Jak tak czytam to co piszesz to mam watpliwosci czy mieszkamy w tym samym kraju, bo z tego co piszesz to wynika ze wszystko jest w najlepszym porzadku. Polski sport a szczegolnie pilka jest w stanie rozkwitu, nasze kluby na czele z wspanialym "Gornikiem Z." górują nad innymi europejskimi klubami pod kazdym wzgledem a kibice to potulne owieczki chodzące na mecze z calymi rodzinami, siadajace tam na kocykach i urzadzajace sobie pikniki przy muzyce Paganiniego i Mozarta :smile:
Cos mi sie wydaje że to Ty jestes tutaj takim prawidziwym nieobiektywnym betonem dodatkowo z klapkami na oczach bo za bardzo nie chcesz widziec tych zlych stron, a jednak chyba jest ich dosc duzo.
Niedawny material pokazujący kwestię faszyzmu ktory jak twierdzisz nie istnieje na meczach niestety po angielsku: http://www.milanos.pl/video.php?cat=23&id=7764
I artykul na ten sam temat: http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=15b65
Film i artykul dotycza terazniejszosci a dodatkowo film zostal nakrecony przez osoby spoza naszgo kraju a wiec sa chyba dosyc obiektywne.
Jeszcze cos starszego: http://interwencja.interi...news?inf=732063

auger napisał/a
Na podstawie artykułów z gazet na temat korupcji budujesz sobie obraz kibica? Panie FFan, nie tędy droga... Kibicowanie, to jedno a przekręty w futbolu to drugie.

Napisalem o przekretach w kontekscie tego jak pilke widza osoby postronne ktore nie chodza z wywieszonym jezykiem na kazdy mecz jak mochery na msze rano wieczor i w poludnie, tylko zwykli ludzie, nasi wujkowie, babcie i cala reszta ktora chocby rekreacyjnie wybrala by sie od czasu do czasu na taka impreze ale skoro oprócz tego co chwile widzi porozbijane pociagi i autokary, wyrwane krzeselka i raporty o ilosci rannych no to jasne ze w zyciu sie tam nie wybierze.
nie dalej jak wczoraj byla gdzies informacja na temat kart kibica i o tym ze nic one nie dają i ze kibole jak chodzili na mecze tak chodzą. Potem byl jakis reportaz z ostatniej burdy na meczu i jakis inspektor policji powiedzial tylko ze ma "nadzieje" ze uda im sie schwytac przestępców. mimo tego ze na stadionie byl monitoring itp.

Ale szczerze mam nadzieje ze kiedys bedzie tak jak piszesz i tego rodzaju imprezy beda zarezerwowane dla normalnych ludzi a wynik meczow bedzie ustalany na boisku a nie gdzies poza nim.

auger napisał/a
Skoro ci to przeszkadza to zadzwoń na Policję, zawsze możesz to zrobić anonimowo, jak się boisz.

Wierz mi ze tak wlasnie robie, nie zawsze z dobrym skutkiem ale jednak. Dziwi mnie tylko ton wypowiedzi w tym temacie i jakies takie przyzwolenie na takie praktyki.
"Bo przeciez to nic takiego" "Zamknij okno" "Ludzie musza sie odstresowac".
Uważam inaczej :neutral:

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Sport » Wit Żelazko skorumpowany

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
WPKiW im. Gen. Jerzego Ziętka w Chorzowie
[MŚ w piłce nożnej 2006] Jakosc sedziowania
Tyn Cały Net Już Mie Zaczyno Normalnie WQr*iać !!!!!!!!!!!!!
Miłość czy to tylko poetycka nazwa pożądania
HL w 45 minut....i wiele wiele innych rekordow przechodzenia

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach