StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum
Wyrok: Szubienica dla Saddama

Czy kara śmierci przez powieszenie dla Saddama jest wg. Ciebie sprawiedliwa ?
Tak
80%
 80%  [ 12 ]
Nie
20%
 20%  [ 3 ]
Głosowań: 15
Wszystkich Głosów: 15

Autor Wiadomość
Kasjan89

Tematy: 6
Piwa: 5/1
Wysłany: Wto Lis 07, 2006 5:07 pm 

kolorowy, masz racje, ta kara przybliża nas do terrorystów. Jednak ja i tak jestem za karą śmierci, bo widze co się dzieje na świecie, jak ludzie czują się bezkarni, robią takie rzeczy, że niektórym by to nawet przez gardło nie przeszło. I to nie tylko na świecie, ale i w Polsce. Zabijanie ludzi w szpitalach w zamian za kasę, zabicie dziewczyny w pociągu dla świętowania urodzin, zabijanie niewinnych dzieci w szkole w Biesłanie. Takim ludziom ma to ujść płazem? Nie mogli tego inaczej załatwić? Przecież to nie są małe dzieci i wiedzą co jest dobre a co złe.
Czy pierwsza jest ostatnią
Czy ostatnia pierwszą.

Jan Twardowski
Postaw piwo autorowi tego posta

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Wto Lis 07, 2006 9:33 pm 

Ja chcialbym dodac ze proces odbywal sie w Iraku, wiec nasze katolickie spoleczenstwo nie ma tu nic do rzeczy i tylko osobista sprawa kazdego jest to czy popiera wyrok czy nie. Dodatkowo wyrok zostal wydany na mocy irackiego prawa. A czy to dobrze, ze wydano go na smierc? Ja osobiscie popieram w 100% kare smierci. Moze widok konajacego tyrana choc troche uspokoi sumienia tych, ktorzy stracili rodziny, znajomych w krwawych jatkach urzadzanych przez Husajna.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

shv1 

Tematy: 523
Piwa: 275/10
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 5:38 am 

No i stało sie:
Cytat
Były iracki dyktator Saddam Husajn został powieszony w sobotę krótko przed godziną 6 rano (4 rano czasu warszawskiego) w Bagdadzie - podała finansowana przez USA arabska telewizja Al-Hurra.

Doniesienia o przeprowadzeniu egzekucji potwierdziła także państwowa telewizja Irakija oraz telewizja Al-Arabija.

Jak podała agencja Reutera, informacje o straceniu dyktatora potwierdził również dla BBC iracki wiceminister spraw zagranicznych Labid Abbawi oraz anonimowo, urzędnik państwowy USA.

Krótko po straceniu Husajna, powieszono również przyrodniego brata dyktatora, Barzana Ibrahima at-Tikriti, byłego szefa saddamowskiej służby bezpieczeństwa, oraz byłego szefa saddamowskiego Sądu Rewolucyjnego, Awada Hamida al-Bandar.

We wtorek sąd apelacyjny podtrzymał wyrok śmierci dla 69-letniego Saddama Husajna za doprowadzenie do masakry 148 szyitów, zgładzonych w odwecie za nieudany zamach na jego życie w 1982 roku w miejscowości Dudżail.

- http://wiadomosci.gazeta....00,3821284.html

shoovarek1

biterman 

Tematy: 4
Postawił 4 piw(a)
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 8:08 am 

Ale bierzcie pod uwagę że to jest islam :] Może oni mją jakieś tam "zezwolenie" Inna wiara=inne możliwości. ja jestem za tym - Oko za oko, ząb za ząb. Pomyślcie, przecierz to innych wystraszy.

!!DJ_CYŚ!! 

Tematy: 2
Piwa: 1/2
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 10:09 am 

W pelni sie zgadzam Islam mają dziwne przekonania na przykład moga se oglosic swieta wojna a nie dojrze Iran ma juz ponoc glowice ze wzbogaconym URANEM :!: po co oglaszać kare Saddama to jak nie wkurzy jego zwolenników to jeszcze moze przyniesc woje krajom które mialy wojska w iraku

a od czego sie to zaczeło :?: :neutral:

max997 

Tematy: 2
Piwa: 32/3
Wysłany: Sro Sty 03, 2007 11:50 pm 

Ja jestem jak najbardziej za karą śmierci. Niech wszyscy widzą co czeka takich ludzi jak on, nasi politycy też powinni brać z tego przykład i zacząć się bać za to co wyprawiają z tym już tak biednym krajem.

LeYdii 

Tematy: 18
Piwa: 2/10
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 3:22 pm 

ja sie w pełni z Toba zgadzam, moze w koncu skonczą sie te wszystkie zbrodnie..

kolorowy 

Tematy: 125
Piwa: 69/12
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 3:42 pm 

LeYdii napisał/a
moze w koncu skonczą sie te wszystkie zbrodnie..

Jasne, a tu mi czolg jezdzi.
Zbrodniarze konczyli zawsze podobnie, tak samo bylo po 2 wojnie swiatowej kiedy to w pamietnym procesie wielu z nich konczylo na szubienicy.
I co ? psinco, niczego to nie zmienilo.
Myslisz ze ktos kto robi takie rzeczy liczy sie tym ze spotka go kara ? A nawet jesli sie z tym liczy to sie jej boi ?
Sam saddam kiedy juz stal z stryczkiem na karku do ostatnich chwil nie okazywal skruchy, odgrazal sie i wzywal swoiuch zwolennikow do zemsty :!: :!:

zbrodnie byly od zawsze, i w starozytnym rzymie i setki lat potem a kara smierci byla tez od zawsze i jakos niczego nie zmienila.

Wkurzajace jest tylko kompletne zaklamanie was wszystkich ktorzy jednego dnia kleczycie nad grobem JPII i co niedziele rozpamietujecie jego nauki w kosciele a na drugi dzien idziecie z haslami "kara smierci" itd ;/

associated

RUDANET.INFO Forum

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Wypłata ubezpieczenia za złamanie nogi
[Manager pobierania plików] Free Download Manager
Rankingi WTA - prowadza Henin i Szarapowa ,Radwanska nadal
Ktora sieć najbardziej opłacalna dla kogoś kto dużo pisze SM
Windows Vista do pobrania za darmo

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach