Sąd w Düsseldorfie nakazał firmie Sharehoster wprowadzenie takich zmian w serwisie, które uniemożliwią za jego pomocą nielegalną wymianę plików.
Jeśli wyrok się uprawomocni, w praktyce oznaczać to będzie koniec działalności Rapidshare - przynajmniej w jego dotychczasowej formie.
Od wyroku sądu Rapidshare może się jeszcze odwołać, co też z pewnością uczyni. Nie wiadomo bowiem, jak w praktyce miałoby wyglądać zastosowanie się do postanowienia sądu, bez zmiany dotychczasowych zasad działania serwisu.
z interia.pl
Uuu, to sie duzo osob zmartwi jeśli zamkna RS albo zabronią wrzucania pirackich plików bo chyba 90% plikow w RS to przeciez piraty.
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 12:07 pm
Mogles dodac jeszcze jedna opcje do ankiety: korzystam bo musze Szczerze to jest masa innych serwisow hostingowych, rownie dobrych. Ciekawe jak oni sobie wyobrazaja weryfikacje plikow - pirat czy nie pirat?
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Dziwi mnie troche popularność tego sposobu wymieniania sie plikami w czasach w ktorych mamy torrenta, emule i wiele innych wygodniejszych zrodel ludzie pitolą sie z jakimis limitami, szukaja proxy albo placa za konta premium. Zapuszczam torrenta i nawet jesli czasami troche wolniej to mam ten sam plik w duzo wygodniejszy sposób moim zdaniem.
No chyba ze ktos ma przyciete p2p i jest skazany na takie stronki ale to juz chyba raczej rzadkosc.
Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 328 Tematy: 9 Piwa: 6/8 Skąd: Ruda the One
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 1:11 pm
Ale tak jest też bezpieczniej ?
Czasem szybciej ?
Osobiście wole inne serwisy jak gigashare czy load.to, ale z rapida trzeba korzystać, bo po prostu nigdzie indziej tego nie ma
_________________ "Gdy bogowie chcą nas ukarać wysłuchują naszych modlitw" Ja w SP
Mój wkład w fandom Anime : http://tinyurl.com/5gxl3j
hmm, wydaje mi sie ze jednak wiecej plików i to duzo wiecej jest w sieciach p2p niz na takich serwerach.
xyzzy napisał/a
Ale tak jest też bezpieczniej ?
Czasem szybciej ?
Nie wiem czy bezpieczniej, sciagajac z RS sciagasz z jednego serwisu i wystarczy ze ktos przejmie ich logi i tysiące ludzi maja problemy. Sciagajac z p2p korzystasz z sieci rozproszonej w ktorej namierzenie kogos jest duzo trudniejsze.
a co do szybkosci to jezeli mam czekac pol godziny albo dluzej na moj ticket w RS to znowu tak szybko wcale nie ma
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1437 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 4:36 pm
kolorowy napisał/a
auger napisał/a
korzystam bo musze
to znaczy
Niektorych plikow nie ma w P2P lub na torrentach i wtedy trzeba sie meczyc. Nie bede plakal po Rapidzie.
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Jezeli masz wlasne IP to chyba tym łatwiej jest Cie namierzyć, nie chowasz sie za natem wiec dostawca netu moze w ciągu paru sekund powiedzieć kim jestes.
xyzzy napisał/a
A bezpieczniej, bo zamykają za udostępnianie plików, a nie za ich ściąganie.
Jeżeli ktos wpadnie ci na chate to watpie ze beda sie pytac czy cos udostepniales, dla nich liczy sie ze masz "piraty" a jezeli jeszcze je udostepniales albo sprzedawales to tym gorzej ale liczy sie sam fakt posiadania. To tak samo jak z kontrolami w firmach, nikt ich nie pyta czy udostepniali komus pirackie autocady albo windowsy, pracuja na piratach i to jest podstawa do oskarzenia.
Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 06 Lis 2005 Posty: 328 Tematy: 9 Piwa: 6/8 Skąd: Ruda the One
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 12:01 pm
Ale, żeby zamknąć kogoś, to muszą wykazać, że uprawiał piractwo, czyli nielegalnie udostępniał pliki. No, chyba, że ktoś się wcześniej do tego przyzna. Piraty możesz mieć, jeśli korzystasz z nich tylko do własnego użytku i nie czerpiesz z tego korzyści. Czyli samemu możesz się bawić zdjęciami w nielegalnym PSP, ale już nie możesz za nie brać kasy, jeśli ktoś by je chciał.
_________________ "Gdy bogowie chcą nas ukarać wysłuchują naszych modlitw" Ja w SP
Mój wkład w fandom Anime : http://tinyurl.com/5gxl3j
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 12:07 pm
...co nie zmienia faktu, ze Rapid ze swoimi limitami jest do d..y...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.