Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 9:13 pm
Zeitgeist
Cytat
Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane. Dokument podzielony jest na 3 części:
I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.
II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach.
III. Banki i plan zniewolenia świata - czyli kto stoi za kontrolą światowej gospodarki i polityki. Komu zależy na wywoływaniu wojen i komu się to opłaca, oraz kto dąży do wykreowania Jednego Ogólnoświatowego Rządu, Globalnego imperium: niewolników rządzonych przez garstkę Panów i kontrolowanych totalnie, rodem z Orwellowskiego Roku 1984...
Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane.
Oglądał ktoś? Jeżeli tak to podzielcie się wrażeniami, przemyśleniami...
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.
Ja sie przymierzałem kilkakrotnie ale czekanie na zaladowanie calosci mnie zniechęca troche musze to w innej wersji zlapac a nie na google video
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 10:57 am
Polecam, film naprawde daje do myslenia...
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Film z cyklu 9/11 prawdziwe oblicze. Z jednej strony pokazuje spisek i grupę trzymającą władzę z drugiej nie można się oprzeć jego urokowi. Sporo jest kwestii jest nie dopowiedzianych a reklama czy inne tuby polityczne czy techniki eliminacji wroga stosowane są od tysiącleci.
Film jest świetny. Polecam każdemu. Szczególnie pierwsza część mi się bardzo spodobała. Zresztą teraz coraz więcej filmów powstaje negujących wiarę chrześcijańską. Jednak ten film różni się od innych tym, że zawarte jest w nim dużo przemawiających faktów. A bardzo duże podobieństwo życiorysów bogów egipskich z życiorysem Chrystusa jest bardzo uderzające. Horus, Krishna, Dionizos i wiele innych bogów podobnie jak Chrystus urodzili się tego samego dnia, ich matką była dziewica, nauczali, mnieli apostołów, zmartwychstali po trzech dniach. Przedstawienie podobieństw pomiędzy religią Egipską i Chrześcijaństwem jest bardzo przemawiające. Zadziwiające jest jak powiązanie religi z astrologią. Film podaje bardzo przekonujące dowody na to, że cała religia chrześcijańska jest mitem. Jeszcze raz polecam. Film jest warty obejrzenia, chociaż z początku zapowiada się nie ciekawie. :grin:
Najnowsza, uaktualniona i poprawiona wersja zarówno filmu jak i napisów! Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.