StatystykiZaloguj się, by sprawdzić wiadomościMapa Google

Odpowiedz do tematu RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Film » Zeitgeist
Zeitgeist
Autor Wiadomość
auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 9:13 pm Zeitgeist

Cytat
Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane. Dokument podzielony jest na 3 części:

I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.

II. 11 Września - dotyczy najsłynniejszej akcji terrorystycznej służb specjalnych USA, dokonanej na własnych obywatelach.

III. Banki i plan zniewolenia świata - czyli kto stoi za kontrolą światowej gospodarki i polityki. Komu zależy na wywoływaniu wojen i komu się to opłaca, oraz kto dąży do wykreowania Jednego Ogólnoświatowego Rządu, Globalnego imperium: niewolników rządzonych przez garstkę Panów i kontrolowanych totalnie, rodem z Orwellowskiego Roku 1984...

Autorzy filmu zachęcają do własnych dalszych studiów w temacie, oraz do sprawdzenia wszystkich przedstawionych w nim faktów,zamiast brania na wiarę tego co zostało w nim powiedziane.

Kod
http://video.google.com/videoplay?docid=-5870901554543719947

Oglądał ktoś? Jeżeli tak to podzielcie się wrażeniami, przemyśleniami...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Postaw piwo autorowi tego posta

Fenris

Tematy: 49
Piwa: 10/9
Wysłany: Pon Gru 03, 2007 11:45 pm 

auger napisał/a
I. Religijna - pokazuje astro-teologiczne podstawy chrześcijaństwa. Udowadnia, iż religia chrześcijańska jest jedynie splagiatowaną wersją wcześniejszych mitów, głównie egipskich i opiera się na astrologii.

O tym to chyba tez Brown w swoich ksiazkach pisal :)

soczek 

Tematy: 53
Piwa: 12/5
Wysłany: Wto Gru 04, 2007 6:30 pm 

Ja sie przymierzałem kilkakrotnie ale czekanie na zaladowanie calosci mnie zniechęca troche musze to w innej wersji zlapac a nie na google video ;)

mam sto rąk, sto sztyletów, gdy chcę, sto ran zadam ...
--------------------------

www.AvengedSevenfold.fan.pl - nie znasz jeszcze A7X? - koniecznie musisz poznać!

lukaas104

auger 

Tematy: 72
Piwa: 16/13
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 10:57 am 

Polecam, film naprawde daje do myslenia...
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę.

Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/24
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 6:08 pm 

Hmmm musze se to zassać i zobaczyć... :wink: Jak lookne dam znać :]

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

mordial 

Tematy: 1
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 12:02 am 

Film z cyklu 9/11 prawdziwe oblicze. Z jednej strony pokazuje spisek i grupę trzymającą władzę z drugiej nie można się oprzeć jego urokowi. Sporo jest kwestii jest nie dopowiedzianych a reklama czy inne tuby polityczne czy techniki eliminacji wroga stosowane są od tysiącleci.

eloelo1553
Gość
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 10:51 pm 

Film jest świetny. Polecam każdemu. Szczególnie pierwsza część mi się bardzo spodobała. Zresztą teraz coraz więcej filmów powstaje negujących wiarę chrześcijańską. Jednak ten film różni się od innych tym, że zawarte jest w nim dużo przemawiających faktów. A bardzo duże podobieństwo życiorysów bogów egipskich z życiorysem Chrystusa jest bardzo uderzające. Horus, Krishna, Dionizos i wiele innych bogów podobnie jak Chrystus urodzili się tego samego dnia, ich matką była dziewica, nauczali, mnieli apostołów, zmartwychstali po trzech dniach. Przedstawienie podobieństw pomiędzy religią Egipską i Chrześcijaństwem jest bardzo przemawiające. Zadziwiające jest jak powiązanie religi z astrologią. Film podaje bardzo przekonujące dowody na to, że cała religia chrześcijańska jest mitem. Jeszcze raz polecam. Film jest warty obejrzenia, chociaż z początku zapowiada się nie ciekawie. :grin:

gizmo 

Tematy: 0
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 5:20 pm 

Ja obejrzę chętnie jak znajdę na to chwilę.

SzakalXP 

Tematy: 27
Piwa: 9/24
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 7:24 pm 

Zeitgeist Final Edition

Najnowsza, uaktualniona i poprawiona wersja zarówno filmu jak i napisów! Mocny film dokumentalny pokazujący i wyjaśniający jak społeczeństwo jest manipulowane.

Kod
http://video.google.com/videoplay?docid=-2147432141700087937&q=&hl=pl

Jakby ktoś chciał zobaczyć nowszą wersję... ;)

// Ayrton Senna Da Silva //

[*] 21.III.1960 - 01.V.1994 [*]

RUDANET.INFO Forum » Kultura, sport, hobby i media » Film » Zeitgeist

Odpowiedz do tematu

Polecamy także:
Zamienie brata na siostre :)
Bardzo proszę o wypełnienie mojej ankiety do magisterki
Jak oceniasz repertuar TV na tegoroczne święta ?
Umrzeć czy nie umrzeć za ten pierwiastek ?
Giertych: Ewolucja nie istnieje a smok Wawelski to fakt

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach