Hejka niewiem czy pisze w dobrym dziale ale coz chyba w najlepszym:) Mam problem "dostalem" od Ib zewnetrzne Ip i wszystko fajnie dostalem kartke z nowym Ip i konfiguracje kompa tylko gdzie to trzeba zrobic?? bo mam podane same dane:>
_________________ Każdy mój ruch , każdy moj gest mowi o mnie ze jestem the BEST
Pamietaj że siedząc na zew. IP nie możesz korzystać z LAN-u (chyba ze sie myle ) no i ogolnie pozytek z tego niewielki no chyba ze chcesz sobie postawic serwer www albo cos w tym stylu.
No i z emule mozna korzystac
Heh ale chyba cos zle zrobilem bo jak jestem na zewnetrznym IP to mi gg niedziala ani gry na sieci nic moze cos zle robie:( daje tam na wlasciwosci i zmieniam Protokół internetowy (tcp/ip)??
_________________ Każdy mój ruch , każdy moj gest mowi o mnie ze jestem the BEST
Jezeli coś nie dziala to najlepiej zglosic to IB, skoro juz im chciesz placic te 10 zeta dodatkowo to masz prawo wymagac zeby wszystko chodziło jak ta lala
Sprawdz sobie jeszcze czy np. firewall czegos Ci nie blokuje i czy masz wyłączony ten windowsowy (znajdziesz go tez w połączeniach sieciowych).
Czy da się jakoś wyłączyć wewnetrzne IP i mieć włączone cały czas zewnętrzne? Jak można je konkretnie sprawdzić (tzn jaki mam adres) ? Próbuję założyć serwer w CS, ale jako host pokazuje mi tylko wewnetrzne IP i nikt się nie potrafi podłączyć, ale jak z drugiego kompa wpisuje adres wewnetrzny to normalnie się loguje...
Proszę o pomoc.
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
>Rinat the Master von Szepseskafe-Ise<
To jak można je skonfigurować poprawnie ? Co, gdzie, jak ?
Ten post napisałem akurat z laptopa, a laptop ma tylko wewnetrzne IP
_________________ POMOC TYLKO NA FORUM ANEM Poprawiaj te błędy "Bo jest tak a tak i tak a tak jest właśnie...a mogłoby być inaczej..." RtMvS
Panel sterowania > Połączenia sieciowe > prawoklik na swoim połączeniu i "Właściwości" > Protokół TCP/IP > Właściwości - i reszta tak jak na obrazku tutaj:
http://www.rudanet.info/u...p-ip-vt1527.htm
Dane (IP, Maska, Brama, DNS) do wpisania musiałeś dostać od firmy.
Start Panel Sterowania Połączenia Sieciowe Poł. Lokalne (2x Klik) WŁAŚCIWOŚCI i zaznaczasz Protokół Internetowy TCP/IP <-- tam wklepujesz wszystkie dane z umowy i masz Zewnętrzne IP dopóki nie dasz Uzyskaj Adres Automatycznie... Chyba o to chodzi
Edit... Kurdee widze Shv już mnie ubiegł...
_________________ ''Wyścig, Rywalizację, Mam We Krwi, Są Częścią Mnie, Częścią Mojego Życia''
Hmm, dzieki za pomoc Wyczyściło mi wszystkie dane A miałem na pewno wszystko.. Ale już chyba działa...
Shv, czy TEN post jest pisany z zewn. IP ?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.