Ks. prof. Wacław Depo, rektor Wyższego Seminarium Duchownego w Radomiu, będzie przewodniczył Radzie Programowej Radia Maryja. Powołała ją we wtorek obradująca na Jasnej Górze Rada Stała Episkopatu Polski i biskupi diecezjalni. Rada Programowa ma mieć wpływ na treści emitowane w radiu. O. Rydzyk pozostaje na stanowisku
- gazeta.pl
Czy według Was w tym bardzo kontrowersyjnym radiu cos sie od teraz zmieni ? A jesli tak to na gorsze czy lepsze ? A moze wszystko pozostanie "po staremu" ?
Zapraszam do ankiety i dyskusji.
Wszystko pozostanie po staremu... Rydzyka nie rusza bo sie go boja, za duze rzesze dziadkow i babc za nim stoji by mozna go ignorowac... Rada nic nie zmieni, moim zdaniem powstala tylko poto zeby Watykan dal tlusciochom spokoj i by nadal mogli jezdzic swojimi brykami.....
Pomógł: 15 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 1438 Tematy: 72 Piwa: 16/13 Skąd: Ruda Śląska 1
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 12:46 pm
A co niby ma sie zmienic? I kto bedzie taki odwazny zeby Ojcu Dyktatorowi podskoczyc? He??
_________________ Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych ludzi.
Błogosławiony ten, co w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych doliną ciemności.
Bo on jest stróżem brata twego i znalazcą zagubionych dzieci. I dokonam na tobie srogiej pomsty w zapalczywym gniewie i na tych, którzy chcą zatruć i zniszczyć moich braci. I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę. Nie pomagam na GG! Odpisuję TYLKO na forum.
Jak dotąd jeszcze się taki nie znalazł, żeby mu podskoczyć....
A Moherowe Berety staną zawsze i wszędzie w jego obronie, niestety.
I "Ojdyr" jest mocny siłą swoich wyznawców...bo to przecież nic innego jak sekta.
Jeszcze troche i 'Ojciec dyrektor' doczeka się immunitetu, wtedy to dopiero bedzie sie działo. Na siłę nie zmienią chrześcijańskiego radia (chociaż no nie wiem czy chrześcijańskie to dobre słowo) to jest już imperium ktorego nie da sie ot tak zmienic czy obalic. Jak dla mnie to nic się nie zmieni to wszystko jest tylko po to by pokazac ze niby coś się dzieje, ale tak naprawde wszyscy wiedza że jest inaczej.
Dopuki Rydzyk tam będzie to będzie cały czas tak samo, wkoncu wszystkie stare babcie są za nim więc nie dadza go tak łatwo obalić to jest normlanie krolestwo Rydzyka w panstwie Polskim.
_________________ DevilPage - Najlepsza stronka o Manchesterze United
Dopuki Rydzyk tam będzie to będzie cały czas tak samo, wkoncu wszystkie stare babcie są za nim więc nie dadza go tak łatwo obalić to jest normlanie krolestwo Rydzyka w panstwie Polskim.
A zebys wiedzial.... Do teraz mam przed oczami krwawe obrazy pokazane w UWADZE:)
gdzie stare babcie grozily smiercia publicysty i podpalanie siedzib wydawnictw broniac Duchownego polityka RYDZYKA
To sie dopiero nazywa determinacja, lepiej z nimi nie zaczynac
A jesli chodzi o usuniecie Rydzyka ze stanowiska to czy to aby cos da? czy nie przyjdzie aby jego godny nastepca?
A zebys wiedzial.... Do teraz mam przed oczami krwawe obrazy pokazane w UWADZE:)
gdzie stare babcie grozily smiercia publicysty i podpalanie siedzib wydawnictw broniac Duchownego polityka RYDZYKA
To sie dopiero nazywa determinacja, lepiej z nimi nie zaczynac
I tak mu nic nie zrobia...
Dla mnie to jest nie dosyć, że głupi to i chory człowiek, ale tak sie zastanawiając to skurczybyk musi mieć łeb na karku, zeby oficjalnie robić to co robi...i jeszcze ma kurde poparcie.
Nie wiem kto jest bardziej głupi - morherowe bereciki, ze sie za nim wstawiaja czy inni ludzie,że sie na to godzą....
No ale co tu pisać...zyjemy w "wolnym" kraju...a Polska to kraj gdzie mozna zrobic co dusza zapragnie, tylko trudniej sie to robi jeżli chce się być ucziwym i porządnym obywalelem. aluzja nasuwa sie sama...
Fernis mogłbys mie nie obrazac:P:P
to sie nazywa fanatyzm a nie katolicyzm
Uwazaj jak sobie chcesz, masz wolny wybor, ale moje zdanie musisz uszanowac, choc oczywiscie masz prawo sie z nim nie zgodzic....
Po tym to widzialem, doswiadczylem i przeczytalem mam za przeproszeniem w d***e kosciol i cala ta katolicka wiare, wiara wg mnie nigdy nie dzielila tylko roznila, w histori calego swiata nie przypominam sobie zeby wiara cos zjednoczyla (choc nie wykluczam takich przypadkow), natomiast dobrze pamietam rozdzial z ksiazki do histori na temat krucjat i dzialan "ewangelickich"... no chyba o skrajnych pogladach islamu nie musze wspominac ...a i jeszcze nasze kochane Radio Ma Ryja = Prawdziwy Polak to katolik... slodko
A dzisiejsi ksieza... jesli znajdzie sie ksiadz z powolania to zostanie zniszczony, albo nie wybije sie z wlasnej parafii, bo do tego trzeba chamstwa, uludy i kombinatorstwa... pierwszy lepszy zjazd biskupow = grubi faceci z limuzynach... tak ma wygladach instytucja kosciola? Ja sie na nia wypinam... zyje wg wlasnego kodeksu w ktorym jest honor, milosc, szacunek,dobro dla blizniego... czyli patrzac realnie wszystkie zalozenia bibli, ale samej instytucji kosciola nieznosze i nie mam zamiaru sie z nia identyfikowac...
mam za przeproszeniem w d***e kosciol i cala ta katolicka wiare,
Fenris napisał/a
zyje wg wlasnego kodeksu w ktorym jest honor, milosc, szacunek,dobro dla blizniego... czyli patrzac realnie wszystkie zalozenia bibli, ale samej instytucji kosciola nieznosze i nie mam zamiaru sie z nia identyfikowac...
Czyli jednak samej wiary nie masz gdzies, tylko sam kosciół. No cóz wielu ludzi w dzisiejszych czasach ma podobne poglądy, m.in. jest to wlasnie zasługa osobistości takich jak ojciec dyr. i paru innych i tego że kosciół nie potrafi lub nie chce sobie dać z nimi rady.
mam za przeproszeniem w d***e kosciol i cala ta katolicka wiare,
Fenris napisał/a
zyje wg wlasnego kodeksu w ktorym jest honor, milosc, szacunek,dobro dla blizniego... czyli patrzac realnie wszystkie zalozenia bibli, ale samej instytucji kosciola nieznosze i nie mam zamiaru sie z nia identyfikowac...
Czyli jednak samej wiary nie masz gdzies, tylko sam kosciół. No cóz wielu ludzi w dzisiejszych czasach ma podobne poglądy, m.in. jest to wlasnie zasługa osobistości takich jak ojciec dyr. i paru innych i tego że kosciół nie potrafi lub nie chce sobie dać z nimi rady.
No chodzilo mi o wiare w postaci chodzenia do kosciola i sie modlenia... Choc jako czlowiek XXI wieku mam pewne watpliwosci co do istnienia Boga, to jednak jak to sie mowi "Jak trwoga to do Boga"... zalosne, ale przynajniej potrafie sie do tego przyznac.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
Administracja www.rudanet.info nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez użytkownikow Forum.
Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.